пʼятниця, 20 травня 2016 07:15

Поліція інсценувала вбивство адвоката

15 травня в Одесі правоохоронці інсценували вбивство адвоката ­36-річного Олександра Погорілого.

— Зловмисники з автоматичної зброї розстріляли автомобіль "Лексус", в якому був правозахисник. Нападників було двоє. Із місця злочину вони втекли на авто темного кольору, — розповіла того дня Дар'я Ярчук із Нац­поліції в Одеській області.

Перед гаражем Погорілого розлили червону фарбу. Біля розстріляної машини поклали муляж трупа, вкритого білим простирадлом. Кілька годин на місці працювали експерти СБУ і Генпрокуратури. Коли новину поширили в ЗМІ, поліція затримала кілера та посередника.

— Погорілий сам звернувся до нас кілька місяців тому. Повідомив, що отримав погрози у зв'язку зі своєю ­діяльністю, — говорить глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе. — Правоохоронці документували факт підготовки зловмисників до ­скоєння замовного вбивства. Щоб їх схопити, довелося інсценувати смерть адвоката. Ми затримали угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні людей, шантажі й убивствах.

Олександр Погорілий очолює правовий холдинг "Привілей", який представляє інтереси естонського бізнесмена Марселя Віхмана. Він — автор проекту з будівництва набережної в курортному селищі Затока Білгород-Дністровського району Одещини. Адвокат займався юридичним супроводом діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Поліція інсценувала вбивство адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути