четвер, 31 грудня 2009 07:25

Подружжя Шкурків відбилося від озброєних бандитів

Увечері 17 грудня подружжя Шкурків із райцентру Короп на Чернігівщині повернулося додому. Світлана Львівна, 55 років, пішла готувати вечерю, Віктор Пантелійович ставив машину у гараж. Як повертався до хати, із закутка двору напали двоє чоловіків.

— Накинулися мовчки, — згадує він. — У чорному одязі, масках, з електрошокерами. Цілили у голову. Навіть три удари можуть убити, а вони зробили 10. Здавалося, що з вух і ніздрів іскри летіли. Потім один кинувся у хату, інший лишився.

— Я стояла біля мийки, як почула крики чоловіка, — каже Світлана Львівна. — Обертаюся: грабіжник у масці. З пістолетом. На поясі — сумка. У ній були скотч, наручники, пакет з удавкою і ніж. Націлив на мене і прокричав: "Уб"ю!". Я з переляку кинулася на нього: "Ти, гад, ще й у масці!". Правою рукою вибила пістолет, зламала два пальці, лівою намагалася зірвати маску. Він мене повалив, почав бити.

Віктор Пантелійович подужав нападника. Той утік. Господар побіг рятувати дружину.

— Схопив на дворі сокиру і кинувся у хату. Став йог бити. Від спини відскакувала — той був у бронежилеті. Відпустив дружину, аж коли вдарив у голову. Не мовив і слова. Лежав у калюжі крові, доки не приїхали "швидка" і міліція. Щоб не утік, жінка зв"язала йому ноги.

Віктор Шкурко — депутат обласної ради, директор Коропського сирзаводу. Його дружина на пенсії. Син Ігор — генеральний директор товариства "Чернігівеліткартопля", донька має власний бізнес.

— У нас із хазяйства собака, кури і півень, — зітхає Віктор Пантелійович. — Він, до речі, ніколи в житті не злітав на сідало — щовечора дружина йшла через садок у хлів і садовила. А у вечір нападу був на сідалі. Дружині не довелося йти. Якби пішла, її убили б.

На Шкурків вчинив замах 27-річний Юрій Табірца. Хто був напарником — невідомо.

— Брати Табірци виросли на наших очах, — каже Шкурко. — Їхня матір живе навпроти нашої доньки. Один служив у гарячих точках в Африці, потім десь у охороні працював. Я зміг захистити себе і дружину. Але жаль тих бабусь, які назбирали грошей на смерть, а отакі нелюди відбирають.

Подружжя лікується після нападу. Обоє не відійшли від шоку. Світлана Львівна лежить під крапельницею, у Віктора Пантелійовича струс мозку, погіршився слух.

— Тепер обладнаю двір відеокамерами та іншим захистом.

Віктор Пантелійович вдарив Табірцу по голові сім разів. У райлікарні пораненому наклали 16 швів і відправили до обласної. У палаті його охороняє міліція. На всі запитання він відповідає: "Нічого не пам"ятаю".

Зараз ви читаєте новину «Подружжя Шкурків відбилося від озброєних бандитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути