четвер, 16 липня 2009 07:34

Підприємця чотири дні тримали без їжі і вимагали 250 тисяч доларів

Автор: фото надане ЦГЗ ГУМВС України в Одеській області
  Підприємець Джан Дзян Мін сидить у кімнаті, де його тримали закритим чотири доби
Підприємець Джан Дзян Мін сидить у кімнаті, де його тримали закритим чотири доби

Китайця 50-річного Джан Дзян Міна чотири дні тримали без їжі. Його викрали четверо чоловіків. За повернення вимагали $250 тис.

Джан Дзян Мін — приватний підприємець. Зі співмешканкою і племінником живе в будинку на вул. Генерала Петрова в Одесі. На місцевому ринку "7-й кілометр" продає одяг. На світанку 1 липня його викрали.

— Ми чекали на таксі їхати на ринок, — згадує Джан Дзян Мін. Спілкуємося в лікарні через перекладача. — До нас під"їхав джип "Субару Форестер". Вийшли троє чоловіків у камуфляжній формі. У руках тримали автомат. Показали якісь документи, заставили сісти в машину. Жінці й племіннику наказали покласти руки на капот.

В автомобілі Міну заламали за спину руки, зав"язали голову футболкою. Поїхали в передмістя Одеси.

— У мене був шок, я втратив свідомість, — розповідає Мін. — Прокинувся — я вже в якомусь будинку, прив"язаний до стільця в тісній кімнаті. Їсти не давали, лише воду підсовували.

Викрадачі знайшли в мобільному телефоні підприємця номер телефону його сина. Він живе з матір"ю в Китаї. Зателефонували, вимагали $250 тис. Інакше обіцяли вбити батька. Син зателефонував знайомій харків"янці, та звернулася в міліцію.

— У мене великий досвід спілкування з людьми, — каже Мін. — Я подружився з викрадачами. Вони довго сміялися з моїх жартів. Зрозумів, що тепер мене вбивати не будуть.

— Викрадачі подзвонили племіннику арештанта, — розповідає 50-річний Василь Білик з управління по боротьбі з організованою злочинністю одеської міліції. — Наказали принести  гроші. Ми дві ночі розробляли спецоперацію. Дали хлопцеві муляж грошей.

4 липня племінник затриманого приніс чорний пакет за вказаною адресою. Щойно залишив його, як під"їхав той самий джип. Водія схопили міліціонери.

— Це був організатор, — зазначає Василь Білик. — Він сказав, де тримають підприємця. Ми його звільнили. А 8 липня заарештували всю банду: двох китайців, українця та молдованина. Порушили карну справу за незаконне утримання чоловіка.

Джан Дзян Мін хворіє на цукровий діабет. Після пригоди в нього впав зір.

— Думаю, моє викрадення замовив хтось зі знайомих, — припускає Мін. — Знали, що я заробляю непогані гроші.

Викрадачам загрожує до 10 років ув"язнення.

— Ця банда не вперше викрадає людей, — каже Білик. — Торік викрали ще одного китайця. Били, катували, погрожували вбити. Тоді родичі заплатили 200 тисяч доларів. До міліції не зверталися. Боялися, що затриманого вб"ють.

Зараз ви читаєте новину «Підприємця чотири дні тримали без їжі і вимагали 250 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути