середа, 18 червня 2008 07:08

Пам"ятник Катерині ІІ відкрили о сьомій ранку

О сьомій ранку 15 червня у Севастополі відкрили пам"ятник російській імператриці Катерині ІІ. Її вважають засновницею міста. 3-метрова скульптура стоїть у сквері на вул. Леніна.

Ініціатори встановлення — депутати міської ради Севастополя. Монумент — їх подарунок до 225-річчя міста, яке відзначали в суботу. В церемонії відкриття взяли участь майже 200 чоловік. Переважно козацькі організації, політичні союзи, які виступають за об"єднання України та Росії.

Пам"ятник Катерині змонтували увечері в п"ятницю, попри судову заборону його відкривати. Місцевий Господарський суд не дав дозволу встановлювати монумент через відсутність відповідної документації.

Виступаючи на відкритті пам"ятника, голова міськради Валерій Саратов сказав, що вже існує домовленість із мерією. Заступник міського голови Володимир Казарін заявляє, що жодної угоди немає.

— Пам"ятник установили вночі, — говорить він. — Людей на все це дійство запрошували таємно. І це сильно чіпляє, що депутати міськради в рідному місті, встановлюючи пам"ятник важливій персоні, діяли нишком, як злодії.

Мер Севастополя Сергій Куніцин зазначає: треба встановлювати різні пам"ятники.

— Для мене справа не в тому, буде він чи не буде. А в тому, як його будують, як установлюють. Ночами, підпільно, із порушенням законодавства. Це ненормально, — наголошує він.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник Катерині ІІ відкрили о сьомій ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути