вівторок, 24 квітня 2007 07:04

Олена Сокольвак викинула в ставок дворічну доньку

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Михайло і Любов Сокольваки із села Будки Немирівського району Вінницької області бавлять внучку Вікторію. Дід з бабою не вірять, що їхня донька жбурнула дитину в ставок
Михайло і Любов Сокольваки із села Будки Немирівського району Вінницької області бавлять внучку Вікторію. Дід з бабою не вірять, що їхня донька жбурнула дитину в ставок

"Алло, бистріше приїжджайте в Будки! Тут дєвка здуріла, свою дитину кидає в озеро", — телефонував у неділю 8 квітня до Немирівського райвідділу міліції житель села Будки 22-річний Ігор.

У лісі біля греблі сільського ставка компанія тамтешньої молоді святкувала перший день Пасхи. Серед гурту був 20-річний парубок Микола Захожий разом зі своєю 18-річною дівчиною Ганною. По обіді до компанії приєдналася одинока мама, 22-річна Олена Сокольвак. У неї на руках була 2-річна донька Вікторія. Подейкували, що Олена народила дитину від Миколи. Коли всі випили по кілька чарок, між Оленою та Ганною почалася сварка. Жінки зчепилися.

Микола поліз розбороняти їх і кілька разів ляснув Олену.

— Якщо ми тобі не потрібні, то я викину малу у воду, а сама повішуся на цій ялинці, — крикнула вона й жбурнула дівчинку в ставок.

Крутий піщаний берег у цьому місці висотою до 2 м, глибина ставка — 4 м. Дитина могла втопитися. Тоді Ігор стрибнув у воду й витяг її на берег. Зателефонували в міліцію.

О п"ятій вечора приїхала оперативно-слідча група. Компанія ще сиділа. Поряд лежали пляшки від горілки, паски, биті крашанки. Молодь пояснила, чого викликали правоохоронців: мама дитини п"яна, може її покалічити.

Ми її до бабки водили, яйцями викачували

Коли Олена з роздертою до крові щокою і підбитим оком була вже вдома, її з донькою відвезли до лікарні.

— Дівчинка спала на руках п"яної матері. Суха одежа дитини була брудною, — каже районний педіатр Марія Корнелюк, 51 рік. — Кілька днів перевіряли, чи в малої нема запалення. Потім її виписали.

Олена другий тиждень у лікарні. У неї струс мозку та гематоми на голові. Незабаром її випишуть. Медики кажуть, що жінку ніхто не провідує.

Одинадцять років тому Олена разом із батьками приїхала до Вінницької області з Росії. Будки — батьківщина глави родини.

Сокольваки оселилися в невеликій хаті. Живуть із власного господарства. Часом наймаються на роботу до односельців.

У селі Олена познайомилася з Миколою Захожим. Хлопець із села Широка Гребля Хмільницького району, приїжджав у Будки до рідної сестри. Кажуть, Олена закохалася в Миколу. Півтора року тому, коли в Олени вже була дитина, Микола перебрався жити до Будок. Часто навідувався до Сокольваків, але одружуватися не хотів.

— Не довіряв він Лєні, — розповідає сусідка, баба Рая. — Казав, що дитина не від нього.

На дворі Сокольваків порається 50-річна Любов — мама Олени та бабця її дитини.

— То ночью прийдет, то днем, — російською розповідає про Миколу. — В роддом не приходил. Этим летом обещал свадьбу справить, мы верили. Тут Анька снова появилась. Они с Леной давно Кольку не могли поделить. История, как в той "Цене любви" по телевизору?

В Будках з"являлася нова дівчина Ганна. Вона родом із Ладижина, приїжджала в село до бабусі. Микола почав залицятися до Ганни.

— Ходили под ручки по селу, а дочь мучилась, — продовжує мати Олени. — Чё Кольке не приударить за Аней?.. Она-то городская, блатная, ребенка на руках нет. Я говорила Ленке не ходить к озеру. А теперь стыдоба на все село!

Любов Сокольвак не вірить, що її донька викинула дитину в ставок. Її мала онука Віка перебігає від хліва до собачої буди. Сміється, щоки розчервонілися на сонці.

До двору заходить 56-річний Михайло Сокольвак. Він допомагав сусідам садити картоплю. Видно, що випив чарку.

— Не може бути, щоб Лєнка кинула! — з ходу кричить чоловік. — Там чотири метри глибини, манюня не вижила б! Віка налякалася. Ми її до бабки водили, яйцями викачували.

Двері хати, де жив Микола Захожий, зачинені на замок. Сусіди стверджують, хлопець після пригоди виїхав до Немирова.

У сільраді про Миколу та Олену нічого поганого не говорять.

— Олена — спокійна дівчина. Добре вчилася в школі.

— Родина у них така... попивають, — додає про Сокольваків одна з бабок, які сидять біля сільмагу.

Кримінальну справу проти Олени не порушували.

— Під час бійки дитина випадково опинилася у воді, а матір просто оговорили, — каже начальник Немирівського райвідділу міліції Іван Прияцелюк.

Із кореспондентом "ГПУ" Олена говорити відмовилася.

Зараз ви читаєте новину «Олена Сокольвак викинула в ставок дворічну доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути