середа, 21 жовтня 2009 08:17

Олега Кукурика побили в банку

Автор: фото: Надія ЯНОВСЬКА
  Житомирянину Олегу Кукурику у банку розбили голову. Він планує вимагати у фінансової установи відшкодування моральних і матеріальних збитків
Житомирянину Олегу Кукурику у банку розбили голову. Він планує вимагати у фінансової установи відшкодування моральних і матеріальних збитків

"Приходиш у банк і не знаєш, чи вийдеш із нього живим, — каже житомирянин 31-річний Олег Кукурик. — Я відмазався розбитою головою".

Олег працює водієм маршрутки N30, яка курсує між житомирськими мікрорайонами Мальованка і Крошня. Його дружина — бухгалтер, донька ходить у другий клас.

— Позаторік мій друг Андрій Самохвалов взяв у "Приватбанку" 20 тисяч доларів кредиту, — розповідає Кукурик. — Терміном до березня 2011 року. Купив старий бус "мерседес". Я їжджу на ньому, тому й зобов"язався виплачувати кредит. Щомісяця платив за Андрія у банк 570 доларів. Ніяких питань не виникало. А як бахнула криза — нічим стало платить. Пасажирів поменшало, машина з ремонту не виїжджала. Просив кредитні канікули, давав скільки міг — то 50, то 100 баксів.

6 жовтня Олег укотре прийшов до центрального відділення "Приватбанку" в Житомирі по вул. Гоголівській, 4. Хотів заплатити $100.

— Раптом мене покликали до кабінету начальника служби безпеки банку. Я зрадів, думав, таки дадуть кредитні канікули. За мною зайшли ще четверо чоловіків і зачинили двері. Начальник Леонід Мозговенко вимагав, щоб я віддав машину або весь кредит. Ті чоловіки заламали руки за спину, витягли з кишені ключі від буса, зігнули, почали бити по голові. "Що ж ви творите?" — запитав їх, коли з голови потекла кров. "А ми тебе не чіпали, — розсміявся Мозговенко. — Ти сам об шафу вдарився. У нас і свідки є".

Покликали до кабінету. За мною зайшли ще четверо

Кукурик вийшов надвір, викликав міліцію. У травмпункті йому наклали на голову шви, зафіксували ушкодження. "Мерседес" залишився у фінустанові.

— Мені дзвонили з банку навіть уночі, обіцяли наслати бандюків, — говорить Олег. — Але якщо розібратися, то той кредит навіть не я брав.

— Ми готуємо заяву про повернення автомобіля і плануємо стягнути відшкодування за збитки, — каже Людмила Паламарчук, адвокат Кукурика. — Банк не мав права забирати машину без рішення суду і тим більше — бити клієнта.

Міліціонери не порушили кримінальної справи. Не коментують пригоду і у фінустанові.

— Нічого подібного не було, — стверджує Павло Макарєєв, керівник Житомирського регіонального управління "Приватбанку". — А клієнт дійсно не платив за кредитом.

Зараз ви читаєте новину «Олега Кукурика побили в банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути