Ексклюзиви
четвер, 24 березня 2011 02:15

Новобудову залило окропом

Автор: фото: Ірина РЕРІХ
  Наталія Силенко розкладає мокрі шпалери у квартирі новобудови на вулиці Гожулівській, 26 у Полтаві. Родина закінчила ремонт за кілька днів до підтоплення
Наталія Силенко розкладає мокрі шпалери у квартирі новобудови на вулиці Гожулівській, 26 у Полтаві. Родина закінчила ремонт за кілька днів до підтоплення

4 березня в 10-поверховій новобудові на вул. Гожулівській, 26 у Полтаві лопнув кран з гарячою водою на верхньому технічному поверсі. Окріп залив майже всі квартири першого під'їзду. Стіни набралися вологи, штукатурка осипається.

— Я прокинулася о четвертій ранку годувати дитину, — згадує 22-річна Вікторія Попович. — Чую, у коридорі вода шумить. Відкриваю двері, а там водопад: вода тече по стінах, із дверей, просочується у квартиру. Набираю директора жеку. Він каже: "Нікому не дзвоніть, приїду, все владнаю". Минув час, другий. Уже у квартирі мокро. Вода стікає по стіні коридору. На східці поклала одіяло, аби не текло до квартири.

Вікторія бере на руки 2-місячного сина. Дитина одягнена в теплий костюм і шапку. У кімнаті прохолодно. На стінах здулися шпалери.

— Воду перекрили за 2 години. Довго вовтузилися, бо не мали ключа до крану, — продовжує Вікторія. — Цей будинок здали в останні дні минулого року. Люди тут ще не живуть, ремонти роблять. А нам нікуди діватися. На зйомні квартири з грудною дитиною не беруть, кажуть: воду на пелюшки вибовтуватимете, світло палитимете. Та й гроші всі стратили на цю однокімнатку. Живемо без води, тепла, інколи без світла. Дитині одягаю рукавиці, так холодно в квартирі. Тепер ще й влажність.

Однокімнатна квартира в будинку коштує $41 тис., двокімнатна — $62 тис. Житло продали торік, дозволили вселятися. Комунікації повністю не підвели. Через сирість у під'їзді лущиться і відпадає штукатурка.

На міжсходовому майданчику збираються люди.

— Будівельник казав: "У вашому домі тільки за котельню ручаюся, бо італійська. Усе інше на соплях тримається". Труби та крани дешеві, через це і аварія трапилася, — говорить чоловік у спецівці.

— Мою квартиру затоплює вдруге, — каже Наталія Силенко, 25 років. — Тільки ремонт зробили, хотіли меблі ввозити. Боюся, після потопів грибком візьмуться стіни.

Дім обслуговує підприємство "Комунальник". Після підтоплення його директор Ігор Руденко взяв лікарняний.

У міській раді жителям радять організувати об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.

— Якщо жек не відшкодує людям всіх витрат, доведеться звертатися до суду, — каже заступник міського голови Валентин Герасименко, 46 років. — Ніхто не змушував жителів підписувати договір із цим жеком. Тепер платять за послуги, яких немає. Якщо організують ОСББ, самі обиратимуть підрядника, який обслуговуватиме будинок.

Гідроізоляція на технічних поверхах багатоповерхівок не передбачена.

— Самостійно застеляти горище гідроізоляцією не рекомендую, — пояснює  полтавський архітектор Світлана Ковальова. 34 роки. — Бо в разі прориву утвориться своєрідний басейн, у який набиратиметься вода. Покриття не розраховане на велику вагу. Завалиться на голови.

Зараз ви читаєте новину «Новобудову залило окропом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути