четвер, 24 червня 2010 06:30

Навчальний вертоліт упав у Дніпро

Автор: фото надано ГУ МНС у Полтавській області
  Рятувальники дістають із затоки Дніпра поблизу міста Кременчук Полтавської області вертоліт АК-1-3. Курсант та інструктор встигли вистрибнути, дісталися до берега вплав
Рятувальники дістають із затоки Дніпра поблизу міста Кременчук Полтавської області вертоліт АК-1-3. Курсант та інструктор встигли вистрибнути, дісталися до берега вплав

Поблизу міста Кременчук на Полтавщині в затоку Дніпра впав вертоліт місцевого льотного коледжу. У кабіні АК-1-3 були двоє — курсант та інструктор. Проводили навчальний політ.

— У вертольота відмовив двигун, — пояснює причину аварії Юрій Пастух, начальник управління з надзвичайних ситуацій Кременчуцької міськради. — Вони встигли вистрибнути, вплав дісталися берега.

В обласній прокуратурі кажуть: щоб не посадити машину на дерева, пілоти мусили сісти на воду. Хто кермував — невідомо. Перевіряють, чи не були члени екіпажу п"яні. Після аварії їх возили до міської лікарні на обстеження.

— Вертоліт пішов під воду на 3–4 метри, — каже Світлана Наталенко з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій. — Щоб його дістати, викликали водолазів.

Витягали машину майже 5 год. У вертольота зламані лопаті, розбите скло. Водолази пірнули на дно й зачепили його лебідкою. Підняв інший вертоліт льотного коледжу.

Справу розслідує транспортна прокуратура Кременчука. Обстежують підняті уламки.

Вертольоти АК-1-3 випускає Полтавське конструкторське бюро "Аерокоптер". Кабіна розрахована на двох членів екіпажу. Коштує машина $150 тис.

Торік у липні поблизу села Кунцеве Новосанжарського району Полтавщини упав та загорівся приватний вертоліт марки АК-1-3. Пілот та пасажир загинули. Перед тим 28 січня на аеродромі Кременчуцького льотного коледжу впала і перевернулася така сама машина під час навчального польоту. Двоє членів екіпажу дістали незначні травми.

Зараз ви читаєте новину «Навчальний вертоліт упав у Дніпро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути