вівторок, 05 лютого 2008 07:07

"Надра банк" пограбували двічі

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Після пограбування столичне відділення ”Надра банку” по вул. Булаховського міліціонери огородили червоною стрічкою. Відвідувачів не пускали
Після пограбування столичне відділення ”Надра банку” по вул. Булаховського міліціонери огородили червоною стрічкою. Відвідувачів не пускали

Уранці минулого четверга Віра Стиран, керуюча філії  "Надра банку" в місті Рудки Самбірського району Львівської обл., отримала повідомлення на мобільний: спрацювала сигналізація. Жінка прибігла на роботу.

Філія розташована на першому поверсі торговельного комплексу по вул. Валовій. У приміщенні були виламані замки й металева решітка на дверях. Із банку зник сейф, де зберігалися 51,1 тис. грн, $6,1 тис. і 3,4 тис. євро. Нині злодіїв розшукує міліція.

— Відомо лише, що вони діяли групою, — каже Денис Харчук зі Львівської обласної міліції. — Знали, що охоронця в банку не було, а сигналізація виведена на мобільний телефон керуючої філії.

Наступного дня пограбували столичну філію "Надра банку", що по вул. Булаховського. О 14.45 до приміщення зайшов чоловік років 25–30, зростом 175 см. Одягнений у чорну куртку, такі ж штани і картуз. Підійшов до обмінника.

— Хотів поміняти російські рублі, але касирка відмовилася, бо ті були фальшиві, — розповідає "ГПУ" працівниця банку Вікторія. — Потинявся приміщенням, а за п"ять хвилин повернувся із предметом, схожим на автомат.

— Гроші у мене фальшиві, але зброя справжня, — закричав чоловік і вимагав віддати готівку. Відвідувачів у банку не було.

Значні суми зберігають у сейфі. Касирка віддала лише виручку — $8 тис. і понад 7 тис. грн. Злодій утік. Міліціонери огородили приміщення червоною стрічкою. Першому клієнтові дозволили зайти о 17.40.

— Це відділення грабували двічі, — говорить начальник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук. — Місяць тому невідомі викрали муляжі злитків золота, що висіли на стенді. Думали, що вони справжні.

Філію "Надра банку" на вул. Булаховського відкрили кілька місяців тому. Тут одна каса. Замість охорони — три відеокамери. За їхніми записами міліціонери створили фоторобот зловмисника.

Торік у столиці пограбували вісім фінансових установ — два відділення банку "Таврика", чотири відділення "Приватбанку", Ощадбанк, "Райффайзен банк Аваль". Двох грабіжників, уродженців Черкас, затримали — одного в Києві, другого — в рідному місті.

Зараз ви читаєте новину «"Надра банк" пограбували двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути