Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 07:06

На похороні загиблої в Єгипті Світлани Карпій люди непритомніли

Автор: фото з архіву Світлани Карпій
  Світлана Карпій загинула в автокатастрофі у Єгипті. Торік у грудні жінку призначили першим заступником губернатора Миколаївської області
Світлана Карпій загинула в автокатастрофі у Єгипті. Торік у грудні жінку призначили першим заступником губернатора Миколаївської області

Першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації 51-річну Світлану Карпій поховали на сьомий день після смерті. Жінка загинула в Єгипті.

1 травня на автостраді Шарм Ель Шейх—Каїр сталася автокатастрофа. Водій не впорався з керуванням. Автобус із туристами перевернувся і згорів за хвилини. Серед дев"яти загиблих — українка Світлана Карпій. У Єгипті жінка відпочивала з чоловіком, донькою та зятем.

Увечері 6 травня тіло привезли до аеропорту "Бориспіль", звідти — до Миколаєва. Прощалися в холі облдержадміністрації. Труна ніжно-вершкового кольору закрита. Перед нею — портрет, поряд стільці для родичів. Трохи далі стоїть православний дерев"яний хрест з іменем та роками життя. На окремому столику — заспокійливе та вода.

О десятій під"їжджає родина померлої. Чоловіка Світлани, суддю Апеляційного суду, 55-річного Володимира Миколайовича привозять на ношах. Під час аварії він ушкодив хребет. Донька Ганна — в інвалідному візку. У неї вивих ступень. Рука зятя Сергія — у гіпсі. В Єгипті він поламав лівий лікоть.

Родина стає перед труною, інші родичі сідають на стільці. "Я стоятиму", — каже Володимир Карпій. Його підтримують за спину.

— Яке горе! Зовсім молода, — зітхає жінка з процесії.

— А розумниця, яких мало! — додає чоловік.

— Кажуть, у Великодній тиждень Господь забирає кращих. Вони одразу до раю потрапляють.

За годину збираються всі учасники процесії. Майже 500 людей чекають на вулиці. Під"їжджає "швидка" — хтось знепритомнів. Ганні стає зле. Її вивозять до окремої кімнати. Лікарі вмовляють Володимира Карпія відійти від труни на деякий час.

В один момент багатьом присутнім стає зле. За кілька годин стає відомо, що за 110 км від Одеси стався землетрус із силою п"ять-шість балів за шкалою Ріхтера. Коливання відчували також у Миколаєві. Цього дня  у світі майже одночасно зафіксували сім землетрусів.

Світлана Світлична народилася в місті Антрацит на Луганщині. Навчалася в Донецькому державному університеті. 30 років тому одружилася з Володимиром Карпієм. Їхньому сину Максимові 29 років, доньці Ганні — 26.

Зараз ви читаєте новину «На похороні загиблої в Єгипті Світлани Карпій люди непритомніли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути