четвер, 29 жовтня 2020 07:50

"Молчи и никому ничего не рассказывай"

Автор: t.me/dsns telegram
  Дмитро Азаренков з донькою ­Анастасією із села Липці ­Харківського району. 21 ­жовтня дорогою на ­роботу потрапили в аварію. Обоє загинули
Дмитро Азаренков з донькою ­Анастасією із села Липці ­Харківського району. 21 ­жовтня дорогою на ­роботу потрапили в аварію. Обоє загинули

— Не знаю, як Люба переживе це горе. Все життя зруйнувалося за секунду, тому всі хочемо справедливості, — 60-річна Лідія Колєнова з Липців Харківського району розповідає про односельчанку Любов Азаренкову, 37 років.

21 жовтня вона втратила в аварії чоловіка 41-річного Дмитра й доньку Анастасію, 15 років. Вони їхали з Липців до Харкова, коли близько сьомої ранку на кільцевій дорозі їхнє авто "Део Ланос" протаранив у лоб позашляховик "Тойота Ленд Крузер". Загинули миттєво.

Дмитро Азаренков добирався на роботу. Був підполковником Державної служби з надзвичайних ситуацій. Керував 32-ю пожежно-рятувальною частиною міста. Анастасію підвозив у справах.

— Настя — єдина донька. Її дуже любили і Люба, і Діма. Він був хороший чоловік. Завжди безвідмовний — хотів усім допомогти, — каже знайома родини 45-річна Олена. — Алкоголю не пив, навіть у свята. Бо в будь-який момент могли викликати на роботу. Зразкова сім'я. Через це вдвічі болячіше.

Дмитро Азаренков працював у ДСНС понад 20 років. Трохи не вистачило до звання ветерана служби.

— Он прошел путь от рядового пожарного до начальника боевого спецподразделения, — розповідає колега й товариш Анатолій Торяник. — Дмитро брав участь у ліквідації масштабних пожеж на території Харківської й Луганської областей.

Анастасія навчалася в 10-му класі Липецької школи. Була здібна, захоплювалася зйомкою відеороликів.

— Позитивна дитина з безліччю планів і задумів. Була попереду всіх. Завжди весела й радісна, — каже директорка школи Світлана Дубініна.

Із Дмитром та Анастасією прощалися під звуки сирен рятувальних авто 23 жовтня біля пожежної частини, якою чоловік керував. Поховали поряд у Дергачах під Харковом.

За кермом позашляховика був студент, син колишнього заступника керівника поліції Харківського метрополітену Олександра Габишева — 19-річний Дмитро.

Автомобіль зареєстрований у Полтаві. Належить його знайомому, за словами матері хлопця Вікторії. В салоні із Дмитром їхав товариш, 21-річний Владислав Кондратенко. Обидва були п'яні. Знайомі родини загиблих побоюються, що через впливового батька винуватець зможе уникнути покарання.

Одразу після аварії в місцевих телеграм-каналах з'явилося відео, на якому Габишев поводиться агресивно. Запевняє, що за кермом був не він. Мовляв, не має прав і за кермо не сідає вже рік.

— Водитель свалил. Я не знаю, что произошло. Не понимаю. Я за рулем не был, — говорить Дмитро.

Олександр Габишев, який приїхав на місце аварії, забороняв синові будь-що розповідати:

— Сейчас ты разболтаешь, а потом будут задавать вопросы. И будут нестыковки. Молчи и никому ничего не рассказывай, — чути на відео.

Інформація про те, що в Дмитра немає прав, підтвердилася.

Водійського посвідчення його позбавив за п'яне кермування суд у лютому. Присудив 10,5 тис. грн штрафу. 23 жовтня Дмитра Габишева арештували без права на заставу за рішенням Київського райсуду Харкова. Під час засідання він плакав і просив пробачення в рідних загиблих.

— Я признаю свою вину и менять показания не буду, — сказав.

Вікторія Габишева підтвердила, що син не вперше сів п'яний за кермо. Куди їхав того ранку — не знає.

— Вроде как с Алексеевки в сторону Салтовки (райони Харкова. — ГПУ). Мой сын ошибся. Это молодость и дурость. Мне очень жаль, что это привело к таким трагическим последствиям. Но он понесет наказание. Никто вытаскивать его не будет. Мой муж на пенсии, поэтому никаких связей, — каже Вікторія Габишева. — Ми максимально намагатимемося допомогти родині загиблих, якщо вони цю допомогу приймуть.

Якщо Дмитра Габишева визнають винним, може отримати до 10 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «"Молчи и никому ничего не рассказывай"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути