четвер, 24 квітня 2008 07:07

Михайло Оніщенко катував дружину і дітей

30-річний Михайло Оніщенко з райцентру Семенівка на Чернігівщині бив дружину і дітей. Тривало це кілька років. "Так мене батько виховував", — пояснював чоловік міліції.

24-річна Алла Оніщенко із 7-річною донькою Олександрою та сином Іваном, 4 роки, після арешту Михайла перебралася до материної хати. У колишньому помешканні жінка боїться жити, та щодня ходить годувати худобу.

— Міша упадав за мною з десятого класу, — розповідає Алла. — Люблю тебе, каже, і все. А я мале, дурне. Почали зустрічатися. У нього раніше була дівчина, приїздила до родичів із російського міста Калуга. Він як дізнався, що має іншого, то поїхав у Калугу і віддубасив її. А я тоді якось не звернула на це уваги.

В 11 класі Алла завагітніла. 12 вересня 2001 року розписалася з Михайлом, а 13 народилася донька.

— Оселилися в хаті мого вітчима, — продовжує жінка. — Завели корову, свиней, курей, город. Міша попрацював водієм, а тоді покинув роботу. Жили з хазяйства і дитячих грошей. Мама і свекруха помагали. Однак любов швидко скінчилася, Міша загуляв. Ми з свекрухою застали його на сіновалі з коханкою.

Жінка заводить до хати, де раніше жила. Показує яму-погріб у підлозі.

— Роздягне до плавок й бюстгальтера й садовить туди, — каже. — Закривав ляду, на неї насовував диван і казав: "Кричатимеш чи розкажеш кому, приведу шльондру, ляжемо на диван — і ти все чутимеш".

У кімнаті на килимі висять ножі, які колекціонував Михайло.

— Він і "воздушку" купив. Ставив мене на дверях і стріляв. Якось поцілив у руку доньці. Сліди досі є.

Чоловік часто бив рідних паском від штанів.

— Купили йому кросівки за 60 гривень, — згадує жінка. — Я поставила їх сушити біля заслінки. Один трохи розплавився. Він каже: ти зіпсувала — от і відповідай. За 60 гривень — 60 ударів ременем.

Двічі Алла тікала від чоловіка до Чернігова. Михайло знаходив її, повертав. За три роки після народження доньки у подружжя з"явився син Іван. Оніщенко вимагав народити третю дитину. "Як отримаємо 50 тисяч гривень — куплю собі БМВ", — казав.

— Два місяці тому Ваня випадково зачепив баночку з-під пива, яка стояла на грубці, — пояснює Алла. — Вона впала і килим поплавився. Чоловік запальничкою палив сину ліву руку. 4-річний хлопчик показує опіки.

— Папа мене не любить, — каже. — А я його люблю.

— Коли мами не було, папа приставляв Вані до шиї ножа, — додає донька Олександра. — Кричав, що заріже і бив по спині, ногах, по голові. У міліції я все розказала.

11 квітня після бійки жінка втекла від чоловіка. Ніч проплакала під копицею. На ранок пішла до міліції.

— Черговий глянув на мене і каже: "Якщо брешеш, відвеземо у Халявин" (до обласної психіатричної лікарні. — "ГПУ"). На щастя, проходив наш колишній сусід Володя Козлов. Повірили, поїхали машиною до нас. Ваня був зачинений у спальні. Повний рот крові, спина синя, трусився від страху.

Проти Михайла Оніщенка порушили кримінальну справу. Нині він у слідчому ізоляторі райцентру Новгород-Сіверський.

— Міша — не ідеал, — жаліє сина Клавдія Іванівна. — Але не п"є, всю роботу по хазяйству вміє. До армії був спокійний. А у війську його били табуреткою по голові. Він мені скаржився. Зміни помітила лише після дембеля. Міша спалахував через найменшу дрібницю, усе його дратувало.

Подружжя Оніщенків сусіди вважали гарною парою.

— Алла метка в роботі. Ніколи не випивала й не курила. І Михайла п"яним не бачили. Ідуть вулицею під ручку — так гарно. Дітки славні, — каже 67-річна Любов Сметаніна.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Оніщенко катував дружину і дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути