Ексклюзиви
вівторок, 28 березня 2017 06:55

Матір п'ятьох дітей убив односелець

Автор: ФОТО надане Сергієм Золотушком
  Марина Золотушко з села Олександрівка Доманівського району Миколаївщини тримає на руках молодшого сина Артема. У жінки лишилися ще четверо дітей. ­Виховувала їх самотужки
Марина Золотушко з села Олександрівка Доманівського району Миколаївщини тримає на руках молодшого сина Артема. У жінки лишилися ще четверо дітей. ­Виховувала їх самотужки

— Марина не повернулася додому від подруги. Телефон був поза зоною. Вранці рідні зібрали людей. Пішли шукати. Прочесали всі посадки, покинуті будинки, перевірили погреби — жінки ніде не було. Заявили в поліцію. На шостий день знайшли її закопаною на сусідському подвір'ї, — розповідає Алла Лісецька із села Олександрівка Доманівського району на Миколаївщині.

18 березня її односельчанку 36-річну Марину Золотушко знайшли закопаною у дворі 47-річного Віталія Барановського. Зникла ввечері 13 березня. Сиротами лишилися п'ятеро дітей — 21-річний Сергій, 11-річна Ольга, 8-річний Тимур, 3-річна Наталія і Артем, якому 1 рік 8 місяців. У селі мешкала на центральній вул. Миру. Барановський — на шість хат далі.

— Марина була матір'ю одиначкою. Про дітей гарно дбала. Доглянуті, вдіті-взуті. Того дня ходила до подруги за картоплею. Близько шостої верталась додому. А вже за годину її телефон був поза зоною, — каже Алла Іванівна. — Гадки не мали, куди ділась. За кілька днів знайшлися свідки, які бачили її того вечора з Барановським. Стояли на вулиці, говорили. Прижали його: де Марина? Він мовчить. У дворі побачили свіжоскопану землю. Розрили, а там — Марина з телефоном.

Віталій Барановський мешкає із батьками 77-річними Ганною Максимівною та Володимиром Петровичем. Ніде не працював, був відлюдькуватий.

— Раніше Віталій в колхозі працював. Після його розпаду — сидів дома. Я його років 15 не бачила. Випадково зустрілися півтора року тому, коли його у військкомат викликали, — продовжує Алла Лісецька. — Сидів весь час у хаті, ножики робив. ­Кажуть, колекцію тесаків у нього знайшли. Його батьки жили окремо, у літній кухні. Того дня вдома був лише батько. Маму забрали до себе другий син із невісткою. Вона має онкологію. Батьки в нього — трудяги. Все життя пропрацювали в колгоспі. Вдома порали господарство.

— Що сталося між ним і Мариною, точно невідомо, — говорить Лариса Гавриленко, інспектор сільської ради. — Казав, що він у дворі був, як вона йшла. Щось образливе сказала. То він вхопив її за шию і поволік у двір. Бив камінюкою, тоді — металевою палкою. Як побачив, що мертва, — закопав. Його однокласники розказують, що Віталій ще в школі був диваком. З ним майже ніхто не спілкувався. Міг тихцем вдарити когось чи якусь пакость зробити. Не ­випивав, але був замкнутий. Навіть батьків не завжди до хати пускав. Мама кілька разів у сільську раду приходила зі скаргами. Одного разу пішов до нього сільський голова, то не відчинив. Ходила і я, коли забрав у матері документи. Погляд мав такий, що аж мурашки по тілу побігли. Три роки тому вбили його сусіда. Вбивцю не знайшли. В селі думають на Віталія.

Опікунство над дітьми Марини Золотушко оформляє її молодший брат Іван.

— У них із дружиною Тонею четверо своїх діток. Ще й Марининих узяли, не хочуть розлучати їх. Кажуть, виховають усіх, — розповідає Лариса Володимирівна. У них хороша сім'я. Працьовиті, мають велике господарство. Старший син Марини, Сергій, без постійної роботи, бо в селі нема де влаштуватися. То по людях працює чи на підробітки в Одесу їздить.

Віталію Баранецькому призначили психіатричну експертизу.

Зараз ви читаєте новину «Матір п'ятьох дітей убив односелець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути