Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2010 07:04

Машина з кортежу Януковича врізалася в таксі
5

Тіло загиблого водія таксі Олексія Чижикова переносять до санітарної машини на Харківській площі в Києві. Від зіткнення з мікроавтобусом він загинув миттєво
Фото: фото: Наталія ЧУБЕНКО
Розбиту машину таксі ВАЗ 2110 вантажать на евакуатор. Її відвезли з місця аварії у середу близько 13.00
Після зіткнення автомобілів на дорозі в бік Борисполя залишилася кепка одного з постраждалих
Працівники комунальної служби посипають піском плями крові на асфальті, а спеціальною сумішшю — розлитий бензин

У середу, 21 квітня, близько 10.20 "швидка" з кортежу президента Віктора Януковича потрапила в аварію. Їхали в Бориспільський аеропорт — Янукович мав летіти до Харкова на зустріч із російським президентом Дмитром Медведєвим. На розі просп. Бажана і Харківської пл. працювали регулювальники. Машини супроводу президента їхали зі швидкістю не менш як 200 км/год.

Мікроавтобус "фольксваґен" із кортежу Януковича врізався в таксі ВАЗ 2110. Водій легковика загинув. Двоє його пасажирів потрапили в лікарню.

— Даїшник дозволив машинам переїхати перехрестя. Кільком, здається, вдалося проскочити. Але раптом він почав махати палицею, щоб усі зупинилися, — розказує працівник автозаправної станції "Укравто" на Харківській пл. — На проспекті Бажана показалися "мерседеси" з мигалками. Вони вильнули, об"їхали машини, що стояли на перехресті. Таксист за "газеллю" стояв. Коли кортеж промчав, він виїхав із-за фургона. У цей момент йому в правий бік врізався "фольксваґен" із мигалками. Обидві машини пролетіли метрів 100 у бік Бориспільської траси.

Білий мікроавтобус "фольксваґен" із синіми спецсигналами на даху їхав останнім у колоні супроводу президента. "Десятку" вдарив у пасажирські дверцята з правого боку. Машина таксі розбита вщент. У "фольксваґена" пом"ята кришка капота, розбито пластиковий бампер і пошкоджено радіатор. Водії, що зупинилися подивитися на аварію, кажуть одне одному, що мікроавтобус, вочевидь, броньований.

Зовні "фольксваґен" подібний до медичного автомобіля. Але без червоних хрестів на кузові. Вікна затоновані. Що всередині — не видно. Один із водіїв, який роздивляється здалека місце аварії, каже: у таких бусиках найчастіше їздять снайпери з президентської охорони. Він знає це від племінника, який служить в управлінні держохорони.

— Водій загинув одразу. Із заднього сидіння "десятки" витягли жінку. Вона була при свідомості, казала, що вагітна. Її забрала "швидка". Біля неї сидів чоловік. Йому затисло ноги переднім сидінням — із машини вирізали рятувальники. У нього наче зламана рука, — розповідає працівник автосалону за 200 м від місця аварії.

Свідки кажуть, що водій та пасажири мікроавтобуса не постраждали. Місце аварії оточили працівники ДАІ та бійці "Беркута". На дорозі перекрили дві смуги із трьох. На під"їздах до Харківської пл. утворилися багатокілометрові затори.

Тіло загиблого таксиста поклали на траву поряд із розбитими автівками. Даїшники міряють відстані рулетками, опитують свідків, збирають рештки розбитої "лади". Уламки розкидало по дорозі на 100 м.

За роботою міліції спостерігають двоє знайомих загиблого таксиста Олексія Чижикова, 32 роки. Про трагедію вони дізналися від диспетчера таксі "Фортуна". Обидва в темному одязі, неголені, кремезні. В одного на шиї золотий ланцюжок. Він постійно розмовляє по мобільному. Каже, Чижиков був досвідченим водієм.

Родом із міста Цюрупинськ на Херсонщині. Закінчив економічно-правовий інститут. До 2008-го працював на підприємстві з виробництва сантехніки. Коли почалася криза, Олексія звільнили. Пішов у таксисти. У нього залишився син.

Даїшники складали протокол 1,5 год. Потім підігнали евакуатор і завантажили до кузова рештки "десятки".

У Міністерстві внутрішніх справ заперечують, що "фольксваґен" був у кортежі президента.


Зараз ви читаєте новину «Машина з кортежу Януковича врізалася в таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути