Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 07:10

Майя Барчук стрибнула з мосту після сварки з коханим

По обіді 14 квітня околицею райцентру Гайсин Вінницької області йшли дві жінки. Побачили 18-річну Майю Барчук. Заплакана дівчина сиділа на перилах мосту, що на виїзді з міста в бік обласного центру.

— Тільки вони відійшли метрів зо п"ятнадцять, як почули крик і сильний удар, — розповідає Олексій Олійник з райвідділу міліції. — Дівчина стрибнула з 12-метрової висоти. Померла моментально: голова розбилась об бетон.

За кілька хвилин на місці працювали міліціонери.

— Не пройшло й години, як до реанімації райлікарні привезли її коханого, — веде далі Олійник. — Він хотів повіситися, та петлю ножицями перерізав брат. Зводив рахунки з життям, бо дізнався про Майю. Перед цим вони скандалили через ревнощі.

37-річного Олексія Лату лікарі врятували. Нині чоловік удома.

— Нічого не помню, — хриплим голосом каже він. — Тільки вчора у чувства прийшов. Тоді, як почув за Майку, лиш сказав: "Якщо її немає, то й мене не буде".

Лата — місцевий. Його батька Олександра 1991 року збила машина, за рік померла мати Ганна. Олексій із 38-річним братом Юрієм мешкають у батьківському будинку. Їхня хата — на два господарі. Розташована у пров. Івана Богуна неподалік мосту.

Олексій двічі був одружений. Із першою дружиною розійшовся через 8 місяців. З другою, Наталею, прожив 13 років. Розлучилися взимку. Жінка виїхала до Москви, а син Родіон, 11 років, залишився з батьком. Лата їздив працювати до Росії.

— Майку я знаю давно, — ділиться чоловік. Сидить на ліжку. З-під комірця на шиї видно шрам від петлі. — Вона зустрічалась із сусідом Колею на клічку "Одеса". Недавно він помер від горілки, а Майка прийшла до мене. "Хочу бути з тобою", — сказала.

Барчук жила з батьками на сусідній вул. Івана Богуна. Її батько сидів у в"язниці. Після школи не вчилась і не працювала. Подейкують, підробляла повією.

— Кажу Майці: ти молода, я старий для тебе. Уже двічі був жонатий, син великий, — Олексій киває на хлопчика. — Хочеш тепла й ласки, так іди до других. А вона: надоїло жити бродяжкою. Повірив. Я знав, що в місті немає чоловіка, який із нею не був би.

Останнім часом у хаті Лати жили утрьох: Олексій, Родіон і Майя.

— Я любив її, — зітхає Олексій. — Думав купити колєчко, щоб женитися. 1 квітня Майїна мама померла в мене на руках. Прямо от на цій кроваті. У неї був цироз пєчені.

За кілька днів після похорон чоловікові розповіли, що Майя його зраджує. 14 квітня пару бачили разом. Вони сперечалися. Олексій ревнував дівчину. Наказав, щоб та забиралася з його хати. Сам пішов додому, а співмешканка — до мосту.

Після спроби самогубства Лату прив"язували до ліжка. Бо хотів тікати.

— Десь у 1990 році, коли тільки прийшов з армії, я зняв з петлі друга, — згадує Олексій. — Він теж вішався із-за кохання, а я врятував. Не знаю, може, це й натолкнуло мене повторити.

Прийшла до мене, сказала: "Хочу бути з тобою"

У хаті чоловіка на підлозі в картонному ящику троє курчат. У кутку стоїть телевізор із відеомагнітофоном. Поряд касети з серіалом "Менти". Лата планує відремонтувати помешкання.

Коли Олексій показує рани, випадково задирає рукав на правій руці. Трохи вище зап"ястя — кілька тонких шрамів.

— А... це давня історія, — відмахується. — З другою дружиною Натою якось посварилися. Вона почала вєни різати. Хотів її заспокоїти й собі порізав. Щоб бачила, що і я так можу.

За фактом смерті Майї Барчук кримінальної справи не порушували. Визнали жінку самогубцею.

Зараз ви читаєте новину «Майя Барчук стрибнула з мосту після сварки з коханим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути