середа, 30 липня 2008 07:05

Людмила Чорна втопила новонароджену дитину у відрі

Автор: фото надане ЦГЗ УМВС у Хмельницькій області
  Людмила Чорна з села Лисець Дунаєвецького району Хмельницької області показує, як топила свою доньку
Людмила Чорна з села Лисець Дунаєвецького району Хмельницької області показує, як топила свою доньку

Уранці 8 липня черговому Дунаєвецького райвідділу міліції на Хмельниччині зателефонував сільський голова села Лисець Василь Іванов, 58 років. Сказав, що їхня односельчанка Людмила Чорна, 31 рік, народила вдома дитину.

— Того ранку прибігає до мене Марінка, донька Люди, — розповідає сільська фельдшерка Галина Кушнір, 40 років. — "Вас мама кличе", — каже. Приходжу, а Люда на дивані сидить. Одягнена, замотана в хустині. "Учора ввечері я народила дитину, але вона померла", — каже.

Лікарка немовляти не бачила. Запитала в породіллі про самопочуття.

— Питаю, чого не покликала мене раніше. Знала ж, бо двічі народжувала, — веде далі лікарка. — А вона мені: "Та я не знала..." Я розказала все голові.

Міліції Людмила розповіла, що народила дівчинку вдома. Потім попросила старшу доньку принести відро з водою. Сама встромила немовля у воду та знепритомніла. Отямилася в ліжку.

Після пологів Чорну провідала її бабуся.

— Я прийшла до Люди зранку, — каже Ольга Овчарук, 82 роки. — Вона лежала в ліжку. Сказала мені, що вродила дитину. Я питаю в Марінки, де вони поділи дитя? А та каже: "У підвалі". Спустилася, дивлюся, а там 10-літрове відро. А в нім дитина. Господи! Донині робиться погано, як про це спомню. Я нічого не трогала. Зайшла до хати. Потом прийшла докторша.

Встромила немовля у воду та знепритомніла

— Проти підозрюваної порушена кримінальна справа за вбивство своєї новонародженої дитини, — каже слідчий Дунаєвецького райвідділу міліції Олег Олексієв. — Нині жінку відвезли до обласної психіатричної лікарні.

Якщо Людмилу Чорну визнають осудною, їй загрожує до 5 років в"язниці.

Батько Людмили покинув родину, коли дівчинці виповнилося 13 років. Вона закінчила десять класів.

— Училася посередньо та й особливою вродою не відрізнялася, — веде далі сільський голова. — Майже одразу після школи вийшла заміж. Із сімейним життям не склалося. Від першого шлюбу має 11-річну доньку Марину. Від другого чоловіка, з яким не розписувалася, залишилася донька Іванка, 7 років. Останній Людин "вояж" відбувся восени. Її мати прийшла до мене й каже: "Люда поїхала, не знаю куди". Ще й Іванку забрала з собою. Потім мати знайшла Людмилу аж у Хмельницькому. Повернула назад.

Того вечора Марина Чорна гралася в дворі з 9-річною Катериною Белковською.

— Прибігає до мене Катя й шепче: "Бабусю, я тобі щось скажу, але ти дай чесне слово, що нікому не скажеш",— згадує бабуся Катерини Валентина Белковська 71 рік. — Я дала. А вона мені: "Люда народила дитину". І все. У селі тепер різне торочать. Ніби в Хмельницькому Людка зв"язалася з якимось військовим, що служив у Афганістані. Від нього й дитина. А ті її дівчатка бідні. У сім"ї ні копійки грошей. Перший Людин чоловік аліментів їй не платить. А з другим вона не розписана.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Чорна втопила новонароджену дитину у відрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути