Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2009 07:39

Люди оплачують неіснуючу перевірку

Власники приватних будинків мають право отримати субсидію на оплату природного газу. Щоб її оформити, газові господарства вимагають акт перевірки димаря. В Миргороді на Полтавщині перевірка коштує 15 грн.

— Пенсія маленька, ціни ростуть, особливо на газ. Прийшла в газове хазяйство. А контролерка: "Де акт на димоход?" Я їй: "Я постійно плачу, все одно ж ніхто ніколи не провіряє", — скаржиться 71-річна Любов Василівна з вул. Сорочинської.

Вона відмовилася оформити субсидію без перевірки. Такі акти виписує представник служби перевірки димарів у приміщенні газового господарства.

— Торік я стала возмущатися, то приїхав мужик і давай: тяга недостатня, форточка нестандартна. Акта не дав. Провчив, щоби більше не скаржилася, — бідкається інша миргородка.

— Згідно з правилами безпеки, ми вимагаємо акт перевірки димових та вентиляційних каналів перед опалювальним сезоном, — пояснює 59-річний В"ячеслав Прядко, начальник Миргородського управління з експлуатації газового господарства. — Якщо акта немає, то газ відключимо. Якщо в когось димоходи не перевірили, то хай люди требують із них. Ми ліцензії на перевірку не маємо.

Зараз ви читаєте новину «Люди оплачують неіснуючу перевірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути