понеділок, 05 грудня 2011 18:04

Луцький ЦУМ вигорів за чотири години
14

Рятувальники гасять Центральний універмаг по проспекту Волі у Луцьку удень 4 грудня. За пожежею спостерігали близько сотні жителів міста

Уранці 4 грудня в Луцьку загорівся Центральний універмаг. Дим виходив із першого поверху. На пожежу збіглися місцеві — ЦУМ розташований у центрі міста.

— Коли прибули пожежники, полум'я охопило близько 400 "квадратів". Вогонь вдалося погасити. Він пошкодив перший і частково другий поверхи. Попередня причина — коротке замикання в мережі через перенавантаження, — каже 49-річний Володимир Грушовінчук, начальник управління МНС Волині.

ЦУМ загасили близько 15.00. Власники яток підраховують збитки. Відповідати за пожежу має власник мережі та підприємці, які порушили умови експлуатації.

— Жертв немає, бо вчасно всіх евакуювали, — каже Грушовінчук. — Переживали, щоб не вибухнув автомобіль, що стояв усередині приміщення. Його бак був повен пального. Машину витягли.

5-поверховий універмаг — центральний магазин міста. Тут працювали кілька десятків магазинів з ювелірними прикрасами, технікою та одягом, стояли банкомати.

— У нас під ЦУМом усі зустрічаються, — каже лучанка Катерина Огороднік, 22 роки. — Я хлопця чекала, мали в кіно їхати. Домовилися на 11-ту, я раніше приїхала. Раптом перелякана толпа з ЦУМа вибігає. Кричали: "Теракт!". Люди з мобільних набирали пожежників і "швидку". За 10–15 хвилин дим почав валити через вікна на другому поверсі. Дорогу перекрили. Бачила як із третього поверху якась жінка викидала жіночі сумочки. Дехто з другого поверху кидав у мішках золото і годинники. Там було кілька точок з ювелірними виробами і дорогою біжутерією. Дівчата з третього поверху шуби і пальта кидали.

— Більшість власників точок у ЦУМі торгують і на Центральному ринку. Він за дві зупинки. Продавці позакривали свої черепашки на базарі, побігли під ЦУМ. Рвалися всередину, бо там дуже дорогі вєщі продавали.

— За цей рік двічі оренду в ЦУМі піднімали, — каже лучанка Олена, 29 років. Її знайомі торгували у ЦУМі взуттям. — Але проводку не ремонтували, не міняли. У приміщенні холодно. Люди вранці прибігли на роботу, повключали обігрівачі, того вона і замкнула.

Деякі продавці впевнені, що магазин підпалили. Мовляв, старе приміщення давно хочуть знести, щоб звести новий торговельний центр.

Зараз ви читаєте новину «Луцький ЦУМ вигорів за чотири години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути