Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 07:07

Лариса Андреєва поїла неповнолітніх дітей горілкою

Автор: Фото: Юлія ЛІПІЧ
  Лариса Андреєва у квартирі в містечку Городок на Львівщині. Жінці подобалось, що сини після спиртного ставали веселішими і не вередували
Лариса Андреєва у квартирі в містечку Городок на Львівщині. Жінці подобалось, що сини після спиртного ставали веселішими і не вередували

Третій місяць поспіль у притулку для неповнолітніх по вулиці Левандівка у Львові живуть 12-річний Дмитро та 9-річний Богдан Андреєви. Хлопців забрали від батьків, які мало не отруїли синів горілкою.

34-річна Лариса Андреєва та її чоловік Петро Василів, 48 років, живуть у двокімнатній квартирі міста Городок Львівської області. Раніше працювали прибиральниками в комунальному господарстві. Нині перебиваються тимчасовими заробітками.

— Дітей не виховували, — каже сусід Ігор Пелех, 35 років. — Діма раду собі давав. Позичав олії, смажив картоплю. А Богданчик трохи відставав у розвитку.

Молодший хлопець відвідував школу-інтернат N104 для розумово відсталих дітей у селищі Брюховичі. Із жовтня 2007 року мати не відвозила його до школи.

— Діти шукали і здавали металобрухт, — розповідає слідчий районної прокуратури Микола Фуклєв, 31 рік. — Так заробляли на життя. Завжди ходили голодні, брудні.

Батьки привчали дітей до спиртного із 7-річного віку. Щодня наливали по 50 г вина чи горілки. Дмитро та Богдан опиралися, та Лариса їх примушувала.

— Мені подобалося, якими діти ставали після випивки, — каже Лариса Андреєва. — У них піднімався настрій, вони веселилися, сміялися.

Увечері 16 лютого до Лариси та Петра завітали дві подруги в гості. Принесли пляшку розбавленого водою спирту. Під час застілля 27-річна Оксана Кузьмічева силоміць залила спиртне в рота Богданові. Хлопець присів на крісло, знепритомнів, із рота потекла слина. Дмитро покликав сусіда.

— Діма кричав: "Вуйко Ігор, поможіть. Братові погано", — розповідає Пелех. — Я спочатку не зрозумів, що сталося. У хаті смерділо, в кутку лежав дохлий пес. Від дитини несло спиртним. Пульс був слабенький. Викликав "швидку".

Хлопчика доправили до реанімації Городоцької райлікарні. Медики діагностували отруєння важкого ступеня й алкогольну кому. Стан пацієнта називали критичним.

Батьки привчали дітей до спиртного із 7-річного віку

— Богданові промили шлунок, — продовжує Пелех. — Там не було навіть шматочка хліба, один алкоголь. Коли роздягнули, жахнулися: шкіра й кості. Організм виснажений, починалася дистрофія.

За два дні за сином прийшла мати. Малий вистрибнув із вікна, щоб лікарі не бачили. Андреєва завезла його до свекрухи. Медики повернули малого до палати. Виписали в березні. Мати написала розписку, що доглядатиме за ним.

Працівники райпрокуратури порушили проти Андреєвої та Василіва кримінальну справу. Їх звинувачують у невиконанні обов"язків по догляду за дитиною й нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які могли призвести до смерті. Минулого тижня справу передали до суду. Андреєва й Василів чекають вироку. Перебувають на підписці про невиїзд.

Своєї вини жінка не визнає.

— Кажуть, я довела дитину до виснаження, — обурюється Андреєва. — Шо я винна, шо він нічо не хотів їсти, тільки чіпси, горішки. З лікарні його забрала, бо просився. А тепер я ше й ворог своїм дітям.

Зараз ви читаєте новину «Лариса Андреєва поїла неповнолітніх дітей горілкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути