середа, 25 червня 2008 07:13

Кримські депутати не підтримали головного міліціонера

  Микола Іллічов працює у міліції 32 роки, має знак відзнаки ”Хрест Слави”
Микола Іллічов працює у міліції 32 роки, має знак відзнаки ”Хрест Слави”

Депутати Верховної ради Криму 18 червня проголосували проти призначення 51-річного генерал-майора Миколи Іллічова начальником міліції автономної республіки. Так вирішили 64 з 90 присутніх обранців.

Роботу міліції під керівництвом Іллічова депутати назвали незадовільною. До того ж заявили про порушення законодавства: виконувачем обов"язків посадовець може бути не більш як два місяці. Іллічов працював удвічі довше.

— Таке рішення парламенту підтримав президент Віктор Ющенко, — пояснює спікер Верховної ради автономії Анатолій Гриценко, 50 років. — Неконституційне рішення Кабміну про призначення Іллічова ми оскаржуватимемо в суді.

— Вони дали оцінку міліції, не підтверджуючи слова цифрами, — обурюються в прес-службі міліції автономії. — А за статистикою кількість розкритих злочинів за цей час зросла. Парламентарі обурені, що міліціонери посадили кількох із них, от і мстяться.

— Це політична розправа над Іллічовим, — коментує рішення кримських депутатів нардеп-"нашоукраїнець" Геннадій Москаль. — За те, що активізував роботу міліції в автономії. Він наводив порядок у земельній сфері, боровся з криміналітетом, який привів до влади підконтрольного собі Гриценка. Цей криміналітет ініціював питання про недовіру Іллічову.

Микола Іллічов працює в міліції з 1976 року. Має знак відзнаки МВС України "Хрест Слави". Обов"язки начальника виконував з 28 грудня 2007 року.

13 червня міліціонери арештували голову й депутата селищної ради Партеніту. Ті чиновники отримали $5,2 млн хабара за видачу в оренду двох ділянок землі площею 17 га. Того ж дня за підозрою в хабарництві затримали мера Алушти.

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко призначив Іллічова начальником ГУ МВС у Криму, Кабмін кандидатуру підтримав.

Зараз ви читаєте новину «Кримські депутати не підтримали головного міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути