вівторок, 01 грудня 2009 07:07

Комунальники конфіскували майно за борг 582 гривні

Автор: фото з домашнього архіву родини Гильових
  Людмила і Петро Гильови на фіналі Кубка світу по карате-до по версії ”Скіф” у Києві 2008 року. Людмила Григорівна здобула срібну медаль за особистий виступ, Петро Григорович — золоту за командний
Людмила і Петро Гильови на фіналі Кубка світу по карате-до по версії ”Скіф” у Києві 2008 року. Людмила Григорівна здобула срібну медаль за особистий виступ, Петро Григорович — золоту за командний

Жителі міста Вугледар на Донеччині Людмила і Петро Гильови поскаржилися на комунальне підприємство "Тепломережа" до суду. Вимагають повернути диван, міні-стiнку, два телевізори, DVD-програвач, магнітофон. 14 липня їх конфіскували через борг.

Гильови — тренери по карате-до, обоє мають чорні пояси. 51-річний Петро Борисович тренує дітей у Донецьку, Людмила Григорівна, 46 років, — у місті Волноваха.

— Того дня ми були на зборах у Криму, — згадує Петро Гильов. — Повернулися 20 липня, а двері опечатані. На папірці напис: "За ключами звертатися до ВДВС каб. N 4". Слюсар жеку зламав наші двері, бо ключів ми нікому не давали.

Тренери живуть у двокімнатній квартирі панельної багатоповерхiвки.

— Білизну поперевертали, простирадла викинули на підлогу, — плаче Людмила Григорівна. — Залишили наші медалі, кубки і папірець з описом. Усі наші нагороди оцінили в 50 гривень.

Свідком була сусідка Гильових.

— Зайшли чоловік десять, — каже вона. Називатися боїться. — У тому числі оператор місцевого каналу, дільничний, міліція. Я сказала, що господарів немає. "Це не має значення" — відповіла державний виконавець. Мене не схотіли брати понятою — мали своїх.

Конфісковане майно тренери оцінили у 20 340 грн.

Усі наші нагороди оцінили в 50 гривень

— Я ледь не знепритомніла, як увійшла, — скаржиться Людмила Гильова. — Обнишпорили все, забрали нашу "заначку" — 98 тисяч доларів і прикраси на 9 тисяч гривень. Гроші ми у дивані ховали. Збирали на будинок у Криму.

Майно конфіскували, бо згідно з постановою суду Гильови винні "Тепломережi" 582 грн. 30 червня суддя ухвалила постанову, якою дозволила виконавчій службі примусово увійти до житла боржників.

— Але ми оплачуємо рахунки, — Петро Борисович показує квитанції. — Жодну з постанов про відкриття справ нам не вручили. Ухвали судів про стягнення боргів виносили таємно!

Петро Гильов — дворазовий чемпіон Європи, його дружина — чемпіон України. Син подружжя 27-річний Анатолій сім разів ставав чемпіоном України, тричі — чемпіоном СНД, виборював чемпіонство Європи. Живе у російському місті Тольятті. Син Сергій, 26 років, теж чемпіон СНД, живе у Макіївці.

Спортсмени чекають засідання суду. Заощадження повернути поки не вимагають — їх не було в описі майна.

— Конституція України забороняє проникати у житло за відсутності господарів, — каже столичний адвокат Валерій Волков. — Можна лише у виняткових випадках: у разі пожежі, повені, землетрусу або іншої ситуації, яка загрожує життю людей. Якщо суд і дозволив примусово увійти, то не дозволяв вилучати майно. Треба ще встановити, диван належить боржникові чи комусь із родичів. Виконавча служба перевищила свої повноваження, порушила конституційні права громадян і закон про виконавче виробництво.

Зараз ви читаєте новину «Комунальники конфіскували майно за борг 582 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути