середа, 28 лютого 2007 16:39

Інвалід Володимир Сєдов отримав грошову допомогу за кількома паспортами

"Ми розслідуємо кримінальну справу незвичайного шахрая, — розповідає "ГПУ" помічник начальника Придніпровського райвідділу міліції Черкас Юрій Дученко, 31 рік. — Підозрюваний має чотири паспорти — три українських і один Радянського Союзу".

Працівники управління праці та соціального захисту Придніпровської районної ради Черкас помітили, що 53-річний Володимир Сєдов щомісяця отримує і пенсію, і допомогу по безробіттю. Почали перевіряти його документи. Написали листа до районної прокуратури.

— Виявилося, що за одним паспортом Сєдов зареєстрований у Черкасах на вулиці Ватутіна й отримує пенсію, — розповідає 47-річний начальник управління Олексій Біляєв. — За другим — сімнадцять років брав пенсію як житель вулиці Квітуча в Полтаві. За третім зареєструвався безробітним у Черкаському центрі зайнятості й з травня 2005-го приходив по матеріальну допомогу.

Володимир Сєдов родом із селища Красна Горбатка Селиванівського району Володимирської області Росії. Останнє його відоме місце роботи — Куйбишевський обласний клуб радіоспорту.

1975 року батьки Володимира переїхали до Черкас й оселилися в новій п"ятиповерхівці на Ватутіна. Жив то з батьками в Черкасах, то з рідним братом у Полтаві. Кажуть, мав дружину.

1990-го через епілепсію Сєдов отримав довідку про професійну непридатність і потрапив на облік Полтавського психоневрологічного диспансеру.

Працювати Сєдов не хотів. За трьома вітчизняними паспортами отримував дві пенсії й допомогу по безробіттю. Але цього виявилося замало. У міській поліклініці N1 попросив знайомого видати довідку про те, що він здоровий. Незаконно оформив допомогу по догляду за батьком-інвалідом.

— У всіх паспортах були вклеєні однакові фотографії, — розповідає 24-річна Алла Грибанова, помічник прокурора Придніпровського району Черкас. — Він писав заяву, що загубив паспорт і натомість отримував новий.

Жінка каже, що підозрюваний дуже хитрий. Коли відчув, що запахло смаленим, почав писати скарги до прокуратури. Запевняв, що жити з чотирма паспортами наказували голоси Гітлера і Наполеона.

Правоохоронці не затримали Сєдова. В прокуратурі кажуть, що епілептика можна допитувати лише з адвокатом. Проте Володимир не наймає захисника, тому слідчі змушені шукати йому адвоката самі.

Квартира, в який мешкає Володимир Сєдов з батьком Миколою, постійно замкнена. В дверях дві записки — від управління соцзахисту й контролерів міських електромереж.

— Вони десь у бігах, — каже сусід, який не хоче називатися. — Володимир служить батькові поводирем чи ще кимось. Два роки тому в Миколи померла жінка — відтоді вдома не сидить. А син навіть не знаю де. Кажуть, працює в Києві чи в Харкові.

— Ой, та пішли вони зі своєю інвалідністю, — долучається до розмови сусідка. — Обидва так бігають, що їх не наздогнати. Мати була хорошою людиною. А про чоловіка й сина нічого доброго не скажеш. Володимир постійно пише якісь скарги.

17 січня прокуратура порушила кримінальну справу проти Володимир Сєдова. Якщо чоловіка визнають осудним, йому загрожує три роки ув"язнення. Чотири паспорти, якими користувався Сєдов, поки що не вилучали.

Зараз ви читаєте новину «Інвалід Володимир Сєдов отримав грошову допомогу за кількома паспортами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути