пʼятниця, 11 вересня 2009 08:28

Ігор Зварич сидить із трьома прокурорами

Автор: фото: УНІАН/ Андрій ЧУЧІ
  У слідчому ізоляторі екс-голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич віджимається, боксує. Поголив вуса, волосся стало кучерявим
У слідчому ізоляторі екс-голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич віджимається, боксує. Поголив вуса, волосся стало кучерявим

Десятий місяць триває слідство у справі екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича, 48 років. Його звинувачують у корупції й отриманні хабарів.

До затримання Зварич із дружиною, тещею й дітьми — 15-річною Іванною та Віктором, 22 роки, — жив у будинку N74а на вул. Тарнавського. Це новобудова в елітному районі Львова. Родині належить весь четвертий поверх у третьому під"їзді.

Зараз екс-суддя сидить у Львівському слідчому ізоляторі по вул. Городоцькій. Це приміщення колишнього жіночого монастиря святої Бригіти, тому СІЗО називають "бригіткою". Неподалік центральних воріт висить меморіальна табличка: "Воля ціни не має".

Із власних джерел "ГПУ" вдалося дізнатися подробиці побуту екс-судді.

— Зварич сидить у тримісній віп-камері, — розповідає співрозмовник. — Це спеціальна камера для високопосадовців. Її тримають тільки для таких людей, навіть коли ізолятор переповнений. Із ним сидять три прокурори. Приміщення чисте, охайне, стіни пофарбовані в білий колір, є телевізор. Під стелею висять дорогі копчені ковбаси, які Зваричу передають родичі.

Камеру ретельно охороняють.

— Через державний кордон легше прорватися, ніж до Зварича, — жартує співрозмовник "ГПУ". — Скрізь камери спостереження, посилена увага працівників ізолятора і спецпідрозділу.

За час перебування у камері Зварич дуже змінився.

Під стелею висять дорогі копчені ковбаси

— Вуса поголив, волосся кучеряве. Воно від природи в нього таке, але раніше випрямляв. Колишні колеги його б не впізнали. Виглядає років на 35. У молодості він займався спортом, зараз поновив заняття. Щодня робить зарядку, віджимається від підлоги, присідає, боксує. Хабарник він чи ні — то хай суд вирішує, але як людина, що потрапила у складні умови, викликає повагу. Не впав у депресію, мобілізувався, психологічно підтримує співкамерників. Часто наголошує, що "все це скоро закінчиться і ми повернемося до наших посад". Щодня пише скарги й апеляції.

Юристи прогнозують, що Ігор Зварич не визнає вини та отримає максимум три-чотири роки в"язниці. Майже рік він уже відсидів. Потім перейде в зону, де відбувають покарання працівники міліції, прокуратури й суду, — в місті Мена на Чернігівщині. За хорошу поведінку десь за рік його звільнять достроково.

— У судді, мабуть, не повернеться, — відзначає співрозмовник "ГПУ". — А от у міліцію може піти. Кажуть, друзі обіцяють йому місце начальника райвідділу.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Зварич сидить із трьома прокурорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути