пʼятниця, 28 вересня 2018 07:35

Ігор Петренко дев'ять місяців шукає матір

Автор: www.vinnitsa.info
  16-річний Ігор Петренко не має жодних документів, що посвідчують його особу. З матір’ю кочували, каже
16-річний Ігор Петренко не має жодних документів, що посвідчують його особу. З матір’ю кочували, каже

— Посварився з мамою і пішов від неї. Більше не бачилися, — каже 16-річний хлопець. Називає себе Ігорем Петренком. Дев'ять місяців мешкає у Вінницькому обласному центрі соціально-психологічної реабілітації. Потрапив туди з Центру матері та дитини. Документів не має. Із родичів його ніхто не шукає.

— Я ніде не вчився. Із мамою весь час кочували. У Вінниці теж були проїздом, — згадує Ігор. — Народився у Вишгороді Київської області 7 січня 2002 року. Моя мама — Петренко Тетяна Олександрівна. Їй 40 років. Батька ніколи не бачив.

Родичів хлопця розшукує служба у справах дітей і поліція.

— Кілька днів жив у пункті обігріву рятувальників. Обморозив ноги, мав бронхіт. Викликали "швидку" та поліцейських. Вони завезли хлопця в лікарню, і зайнялися пошуком його рідних, — розповідає Людмила Кузнєцова з відділу ювенальної перевенції обласної поліції. — Розіслали запити. Підтвердилося, що у Вишгороді в той період народився хлопчик із прізвищем Пет­ренко. Але назвали його Сашком. Виходить, людина з такими даними, які вказує хлопець, взагалі не існує. Знайшли ймовірного діда по матері — Олександра. Має 40-річну доньку Тетяну, а та — сина. Однак чоловік ніколи внука не бачив, із дочкою давно не спілкувався.

Ігор розповів, що 2015 року кілька місяців учився в школі на Тернопільщині. Соцслужби відправили туди запит.

— Директор однієї із сільських шкіл підтвердив, що до них ходив цей хлопчина. Заняття відвідував за власним бажанням, бо не мав документів, — говорить Тетяна Дорош, керівник Служби у справах дітей Вінницької ОДА. — Ми звернулися до всіх депaртaментів освіти Укрaїни з прохaнням нaдaти відповідь, чи ця дитинa нaвчaлaся в їхніх школaх. Ніде більше його не було. Не скажеш, що Ігор неграмотний. Гарно пише, ставить правильно розділові знаки, читає.

Правоохоронці перевіряють усі можливі зачіпки, аби відшукати рідних хлопця.

— Іде на контакт, гарно ладнає з однолітками. Насторожує його історія. Він її дуже чітко розповідає, ні на слово не відхиляється. Можливо, щось приховує чи придумав, — продовжує Людмила Кузнєцова. — Ні Ігоря, ні Олександра Петренка в розшук досі не подавали. У базі зниклих безвісти його та матері немає. Її шукали навіть серед невпізнаних трупів — марно. Коли оприлюднили в пресі фото хлопця — знайшлися люди, які зустрічали його в різних містах. Однак ніхто не бачив його документів.

Зараз намагаємося встановити батька дитини, працюємо з дідом. Чекаємо відповіді ще з трьох інстанцій, куди давали запити. Можливо, щось з'ясуємо.

Хлопець планує лишитися у Вінниці, кажуть у центрі реабілітації.

— Здібний. Любить читати, розуміється на чоловічій роботі, — говорить директор Центру 40-річний Олександр Кузь. — Допомагав складати ліжка, які закупили. Хоче вивчитися на слюсаря.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Петренко дев'ять місяців шукає матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути