Ексклюзиви
четвер, 14 серпня 2008 07:09

Ґвалтівника 15-річної Наталії Циби затримали на пляжі

Вінницькі міліціонери затримали 42-річного Павла із села Мізяківські Хутори Вінницького району. Чоловіка підозрюють у зґвалтуванні й убивстві 15-річної односельчанки Наталії Циби.

"ГПУ" писала про Цибу в N654 від 23 липня. Востаннє дівчину бачили живою 12 липня в сільському клубі. Зранку 14 липня її тіло знайшли в садку неподалік лікарні. Школярка лежала в розідраній майці. Поряд — штани, босоніжки та спідня білизна.

Приблизно місяць міліціонери шукали причетних до вбивства. Перевіряли сільських чоловіків. Знайти нападника допомогла місцева 22-річна Наталія Тимощенко. На початку серпня вона написала заяву до міліції. Запевняла, що зник її чоловік Павло.

Міліціонери перевірили хату Наталії. У гаражі знайшли випрану сорочку та штани чоловіка. На них була кров, подібна за ДНК-аналізом до крові Наталії Циби. 9 серпня Павла затримали в Одеській області.

— Узяли прямо на пляжі, — каже 40-річна Надія Бойко із Мізяківських Хуторів. — Кажуть, вирахували по мобільному дзвінку, бо він уночі набирав Наташу. Для всіх нас це просто шок!

Павло зізнався в убивстві. Розповів, що 12 липня був у сільському клубі на зустрічі з випускниками дружини. Та пішла раніше, а він залишився. Зайшов у сільське кафе, випив пива. Коли повертався, дорогою зустрів Наталію Цибу, яка поверталася додому.

Вирахували по мобільному дзвінку

На відтворенні злочину чоловік показав, як силував дівчину біля покинутих будинків. У кущах міліціонери знайшли медичні рукавички та презерватив.

Затриманий розповів, що, коли дорогою проходили люди, він закрив Наталії рукою рота, щоб та не кричала, — каже начальник прес-центру міліції Вінниччини Ігор Клопотій. — Дівчина задихнулася.

Павло родом із сусіднього Літинського району Вінницької області. Раніше двічі був у в"язниці — за крадіжку й заподіяну в дорожньо-транспортній пригоді смерть.

Із Наталією Тимощенко познайомився кілька років тому. Жінка має 3-річного сина Максима від першого шлюбу. Позаторік одружився із Наталею, в них народилася донька Діана.

— Паша забрав Наталю до себе, а коли була на восьмому місяці вагітності — вигнав, — каже Надія Бойко. — Кажуть, бив її так, що люди водою відливали. А потім повернувся.

До Мізяківських Хуторів родина перебралася півроку тому. Павло влаштувався водієм у приватну будівельну фірму у Вінницю.

— Паша мало із ким розмовляв, — веде далі Бойко. — Ніколи б не сказала, що він схожий на маніяка. Правда, наші чоловіки казали, що, коли Паша випивав, тільки й балакав, кого б із молоденьких дівчат у ліжко затягти.

Селяни кажуть, що чоловік спокійно поводився, коли міліціонери шукали нападника в селі.

— Зник раптово, коли міліція підійшла вплотну до розв"язки, — продовжує Бойко. — Це й дивно було. Наташа подала заяву про зникнення, а сама ходила сміялася. "Може, Пашу десь забили?" — питаємо. А вона: "Ніхто його не забив, у курви якоїсь сидить".

Зараз ви читаєте новину «Ґвалтівника 15-річної Наталії Циби затримали на пляжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути