вівторок, 17 липня 2018 07:25

Голова райдержадміністрації задавив двох жінок

Автор: www.liga.net
  Віктор Олефір із села Дубриничі Перечинського району Закарпатської області третій рік очолював райдержадміністрацію. Після аварії написав заяву на звільнення
Віктор Олефір із села Дубриничі Перечинського району Закарпатської області третій рік очолював райдержадміністрацію. Після аварії написав заяву на звільнення

Ужгородський міськрайонний суд Закарпаття на два місяці арештував голову Перечинської райдержадміністрації 42-річного Віктора Олефіра. Він задавив джипом двох жінок.

Увечері 13 липня Віктор Олефір сів за кермо напідпитку. Не впорався з керуванням. Протаранив відбійник, в'їхав у паркан і збив двох жінок — 71 і 56 років. Молодша померла за годину, старша — наступного дня. У позашляховику з Олефіром була жінка, кажуть свідки. Її особу не розголошують.

— На вулиці Ужгородській у Перечині джип понесло в паркан масажного салону. Жінки йшли тротуаром. Їх закинуло під завали, — розповідає свідок аварії 38-річний Микола. — Свідки події витягли водія з машини. Він босий був, почав узуватися. На ногах не тримався — був п'янючий. Хитався в різні боки, наче танцював. Питали, нащо поліз за руль у такому стані. А він ніби не розумів, що від нього хочуть. Лише повторював: "Ось машина й документи. Буду відповідати". Люди його ледь не прибили на місці.

Загиблі були подругами.

— Молодша померла в районній лікарні. Старшу встигли перевезти до області, але не врятували, — кажуть у районній державній адміністрації. — Жінки жили далеко одна від одної, але щовечора ходили разом на прогулянки.

— Цієї аварії можна було уникнути, якби поліцейські сумлінно виконували свої обов'язки, — говорить голова Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль, 67 років. — За годину до смертельної ДТП Олефір у селі Ворочево по вулиці Головній протаранив "дев'ятку", але його не затримали.

Керівник поліції Закарпатської області Роман Стефанишин визнає, що у Ворочеві була аварія. Але учасники роз'їхалися до приїзду патрульних. Пізніше водій ВАЗу пояснив — з водієм позашляховика домовився про компенсацію на місці.

15 липня в Перечинському районі оголосили День жалоби. Олефір написав заяву на звільнення.

Віктор Олефір родом із села Дубриничі Перечинського району Закарпатської області. За освітою — юрист. На посаду керівника РДА його призначили 2015 року. До цього очолював управління Пенсійного фонду області. Є керівником громадської організації "Добробут". Має дружину Оксану й доньку Христину.

Четверо людей загинули у ДТП із вантажівкою

У селі Підкамінь Рогатинського району на Івано-Франківщині пасажирський мікроавтобус "Фольксваґен Транспортер" врізався у вантажівку вдень 13 липня. Загинули четверо осіб.

— 40-річний водій мікроавтобуса під час обгону виїхав на зустрічну смугу. Протаранив бік вантажівки, — кажуть в обласній поліції. — Троє пасажирів "Фольксваґена" 46, 47, 23 років та водій загинули. Вони — жителі Чернівецької та Сумської областей.

57-річний водій вантажівки був тверезий. Триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «Голова райдержадміністрації задавив двох жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути