вівторок, 15 січня 2019 07:05

Євген Лапчук скоїв самогубство після вбивства доньки і дружини

— Мурашки пошли по телу от увиденного. В соседской квартире — три трупа. На полу лежали супруги, на диване справа — девочка. Жену, по всей видимости, муж задушил руками. А дочь — каким-то шнурком. Себя порезал канцелярским ножом. Раны были на шее справа и слева, на обеих руках. Сошел кровью, — розповідає 48-річний Олександр Родедян із Біляївки на Одещині.

Був понятим при огляді сусідської квартири №78 по вул. Садовій, 151. Там 36-річний Євген Лап­чук задушив дружину 43-річну Оксану та хвору на аутизм доньку Анастасію, 10 років. Собі вкоротив віку. Батько Євгена весь день не міг додзвонитися до сина. Раніше такого не траплялося. Уночі вирушив до них, дорогою викликав поліцію.

— Сім'я в них хороша. Жінка займалася дитиною, чоловік працював у магазині будівельних матеріалів. Його батьки — лікарі в центральній районній лікарні, — говорить 57-річна Людмила Борисенко з Біляївської міської ради. — Про Євгена кажуть, що розумний був. Але дивакуватий.

Анастасія навчалася за індивідуальним графіком у четвертому класі. Батьки часто возили її до школи, аби спілкувалася з іншими дітьми. Обоє багато часу приділяли реабілітації доньки. Напередодні трагедії чоловіка звільнили з роботи. Це й стало причиною його вчинку, вважають знайомі.

— Женю знаю зі школи. Завжди був закритий. Але допомогти нікому не відмовляв, — каже 36-річна Галина, колишня однокласниця Лапчука. — Класно розбирався в математиці. Школу з золотою медаллю закінчив. Вивчився на бухгалтера. З дівчатами романів бурхливих не крутив. Скільки пам'ятаю, він з Оксаною був. Довго зустрічалися, потім одружилися. Донька народилася з хворобою. Може, тому стали більш відстороненими. Мало з ким спілкувалися. Однак між собою були дружні. Щовечора втрьох гуляли. Водили доньку на ігровий майданчик. Кажуть, у Жені були проблеми з роботою. Поводився дивно — міг не прийти без поважної причини і будь-яких пояснень. Тому й звільнили.

— Он был единственным кормильцем в семье. Остался без денег. А за что жить? Оксаночка — сирота. Правда, ее брат моряк помагал им, — додає сусідка 70-річна Ольга Долготьор.

Убивство та самогубство сталося 9 січня, за попередніми висновками. Криків про допомогу сусіди не чули. Квартира була замкнута зсередини, на вікнах решітки.

— Їхня однокімнатка — на першому поверсі. Оксані від мами лишилася. Знаю її давно. Мала юридичну освіту, але працювала в дитячому садку. Після народження дитини роботу покинула. Займалася донькою. Возила її на гуртки, в школу, — розповідає мешканка будинку Марина Бондарчук, 36 років. — Цього дня близько восьмої вечора проходила біля їхньої квартири. Все було тихо. За кілька годин постукав дільничний. Від нього дізналася, яке горе сталося. Приїхали батьки Жені. На них боляче було дивитися. Говорила з його татом. Думає, у сина через звільнення нерви здали. Іншого пояснення не знаходить.

Кримінальне провадження відкрили за статтями вбивство та самогубство. Поховають родину після всіх експертиз.

8-річного хлопця отруїв батько

7 січня на дачі поблизу Дніпра повісився 39-річний чоловік. Перед тим в авто отруїв 8-річного сина, який хворів на аутизм. На дитині була киснева маска, під'єднана до балону з написом "Азот".

— Для всех это шок. Понять не можем, что случилось. Ребенок пришел к нам в конце сентября. Хороший и добрый мальчик, — розповідає Наталія Дроф із Центру комплексної реабілітації для людей з інвалідністю. — Сім'я в них благополучна. Батьки дбали про дитину. Переживали про стан хлопчика та цікавилися успіхами.

Жінка самогубці не коментує трагедію, що трапилася з її сином та чоловіком. Відомо, що він був підприємцем. Мотиви вчинку з'ясовують слідчі.

Зараз ви читаєте новину «Євген Лапчук скоїв самогубство після вбивства доньки і дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути