Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2007 17:27

Єдине вікно Юлії Діброви з усіх боків забудували стінами

У єдиній кімнаті квартири N5 будинку N15а на вул. Шевченка в Полтаві завжди темно й сиро. Вікно з трьох боків оточене стінами прибудов, із яких стікає вода.

Двері восьмиквартирного одноповерхового будинку відчинені. У вузькому коридорі стоять відра, старі шафи, табуретки, дитячі санки, дошки. Пахне цвіллю і засмажкою.

В однокімнатній квартирі N5 живе 27-річна Юлія Діброва із 3-річною донькою Ганною. Запрошує до кімнати й показує вікно. За ним — замкнений трьома стінами простір. Лише вгорі видніється шматок неба.

— Прямого попадання світла в кімнату немає, — скаржиться Юлія. — У дощ сиро, провітрити ніяк. Тільки повітря холодне заходить. Улітку не так помітно, а в холоди доводиться весь час опалювати кімнату електрообігрівачем. Раніше за місяць нагорало 60–80 кіловат електрики, нині — 150–180.

Господиня розповідає, що наприкінці 1990-х місцевий бізнесмен Сергій Шаповалов навпроти будинку звів кав"ярню "Аеліта". На початку 2005 року Юлія Діброва вирішила розширити свою квартиру й отримала дозвіл на добудову ванної та кухні. Торік ліворуч від вікна почала зводити стіну. Тоді ж Сергій Шаповалов купив квартиру праворуч від Юлії та з"єднав її цегляною двоповерховою добудовою з кафе.

— У липні ми з донькою поїхали до батька у райцентр Лохвиця, — розповідає жінка. — Повернулися через місяць, а біля вікна вже є фундамент. Я спитала у Шаповалова, чи має дозвіл. Відповів, що нема. Але планує узаконити все через суд.

Діброва поскаржилася до архітектурного відділу Октябрського райвиконкому Полтави. Жінці порадили прийти, коли почнуть зводити стіни. А під час другого візиту, коли Шаповалов збудував перший поверх, Юлію насварили за зволікання зі скаргою. Діброва звернулася до Полтавського міськвиконкому. Їй відповіли, що змусять забудовника припинити роботи до узаконення проекту. Підприємець сплатив 170 грн штрафу й продовжив будівництво.

Дощовою водою нас залило — 17 літрів шматкою зібрала

Квартиру Юлія Діброва купила за $7 тис. у 2003 році за гроші батьків і тата її дитини. Дівчинку від чоловіка на ім"я Михайло Юлія народила відразу після закінчення Полтавської агроакадемії. Дитину батько визнав, але офіційного шлюбу з Юлею взяти не міг. Натомість допомагає грошима.

Торік Діброва пропонувала власникові кафе викупити її помешкання. Експерти оцінювали однокімнатку  у $15–17 тис. Але підприємець давав за нього не більше $12 тис. Оборудка зірвалася.

28 листопада Юлія поскаржилася на Сергія Шаповалова до Октябрського райсуду. Було два слухання, на які відповідач не прийшов.

Юлія демонстративно вимикає в квартирі світло — у кімнаті відразу стає темно, хоча на годиннику одинадцята ранку. Відхиляє штору: стіна мокра, шпалери здулися. Стеля вкрилась плямами.

— У вересні дощовою водою нас залило. З підлоги 17 літрів шматкою зібрала. Тепер лампочки чогось моргають.

Заходимо до однієї із сусідок Діброви в іншому під"їзді. У квартирі накурено.

— Мені Шаповалов не мішає. Нормальний чоловік, — каже 56-річна Тамара, яка не хоче називати прізвища.

За мить виходить інша сусідка — 68-річна Світлана Василівна.

— Дитину затопили зовсім, — киває на Діброву. — Учора був дощ, то мій син Віталька помагав воду збирать. А Шаповалов нічого ні в кого не питає, пропонував загородити площадку під будинком. Юля бігала, а йому байдуже.

"ГПУ" намагалася зв"язатись із Сергієм Шаповаловим. На телефонні дзвінки він не відповідає.

— Сергея Викторовича нет в городе, — сказав по телефону чоловік, який представився помічником Шаповалова Олександром. — Приходите после праздников. У этой особы (Юлії Діброви. — "ГПУ") нет разрешения на строительство. Она вообще неадекватная.

Зараз ви читаєте новину «Єдине вікно Юлії Діброви з усіх боків забудували стінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути