пʼятниця, 04 грудня 2009 07:50

Дівчинку задушив односелець

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Віра Благовірна з села Лев’ятин Радивилівського району Рівненщини тримає портрет загиблої онучки Вікторії
Віра Благовірна з села Лев’ятин Радивилівського району Рівненщини тримає портрет загиблої онучки Вікторії

Жителі села Лев"ятин Радивилівського району Рівненщини 29 листопада знайшли в річці Слонівка тіло 7-річної Вікторії Благовірної. Вона була напівроздягнута.

Дівчинка не повернулася з прогулянки напередодні по обіді. Як стемніло, матір 36-річна Неля подзвонила до свекрухи. Думала, дитина пішла до бабусі.

— Але я онучки не бачила, — розповідає Віра Іванівна, бабуся загиблої. — Невістка з людьми обійшли все село. Думали, Віка в подруг ночувала, бо вона боялася темряви. Потім подзвонили в міліцію.

Міліціонери з"ясували, що дівчинку зґвалтували й задушили. Шукали нападника. Продавщиця магазину згадала, що бачила Вікторію з односельцем 22-річним Ярославом.  Чоловіка затримали.

— Він написав явку з каяттям, — каже начальник районної міліції Віктор Мінько. — Зізнався, що був п"яним і захотів розважитися з дитиною. Заманив її цукеркою.

Ярослав із багатодітної родини, дружини й дітей не має. Заробляв на життя тим, що збирав металобрухт. Мав умовну судимість за побиття міліціонера й хуліганство.

Вікторію та її брата 8-річного Едуарда матір виховувала сама. Батько дітей покинув.

— Вона була життєрадісна, товариська, але довірлива, — каже вчителька Валентина Ковальчук із Радивилівської школи N1.

— Така добра, працьовита. Із порога питала: "Бабуню, вам щось помогти? Може, підлоги помити?", — каже бабуся дівчинки. — Але мала нещасливу долю. Якось перед Новим роком хлопці на вулиці підпалювали петарди. Віка теж гуляла. Хоча на дворі було багато людей, але петарда вибухнула саме біля Віки. Гарячий шматочок обпік їй руку, інших дітей не зачепило.

Позаторік Вікторія Благовірна ледве не втопилася у ставку. Її врятувала матір. Вона працює санітаркою районної поліклініки.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинку задушив односелець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути