Ексклюзиви
середа, 12 березня 2008 07:12

Депутата Бориспільської міськради затримали з наркотиками

  Ярослав Годунок — депутат Бориспільської міськради, голова політради Громадянської партії ”Пора”, президент благодійного фонду ”Надія”
Ярослав Годунок — депутат Бориспільської міськради, голова політради Громадянської партії ”Пора”, президент благодійного фонду ”Надія”

По два пакетики з кокаїном та амфетаміном знайшли працівники Служби безпеки України в депутата Бориспільської міськради 30-річного Ярослава Годунка. Чоловіка затримали близько п"ятої вечора 28 лютого, коли він виходив із кафе "Кофе-Хаус" на столичному бульварі Лесі Українки.

Депутата доправили до Печерського райвідділу міліції. За зберігання наркотиків порушили кримінальну справу й відпустили під заставу 13 тис. грн. Міська прокуратура подала клопотання, просила тримати Годунка під вартою, та Шевченківський райсуд його відхилив. У прокуратурі вважають, що на суд тиснули.

Ярослав Годунок родом із села Любахи Володимирецького району Рівненщини. Працював трактористом, пізніше у спецпідрозділі швидкого реагування "Беркут" головного управління МВС у Києві. 2001-го Годунок прийшов до Київської обласної організації "Спілка власників землі". Починав юрисконсультом, у жовтні 2002-го очолив її.

Нині Ярослав Годунок — депутат Бориспільської міськради, голова політради Громадянської партії "Пора", президент благодійного фонду "Надія". Живе в Борисполі з 26-річною дружиною Надією і донькою Анастасією, 2 роки. Вісім років тому сидів у слідчому ізоляторі за пограбування. Покарання відбував умовно.

Покарання відбував умовно

Вітчизняні правоохоронці не вперше затримують депутатів чи членів їх родин із наркотиками. Позаторік житомирські міліціонери порушили кримінальну справу проти голови міськради, яка здавала своє житло для виготовлення наркотиків. Того ж 2006 року міліціонери спіймали сина одного з колишніх народних депутатів України, який перевозив 1,5 кг героїну та 3,5 кг гашишу.

— При транспортуванні такого вантажу, очевидно, використовували депутатську недоторканність, — коментує затримання міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Торік 17 квітня Луценко публічно пропонував мерові Києва Леоніду Черновецькому пройти тест на наркотики.

Зараз ви читаєте новину «Депутата Бориспільської міськради затримали з наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути