пʼятниця, 08 квітня 2016 06:30

Чотири дні шукають секретаря суду Тараса Познякова

Автор: ФОТО З САЙТА www.pravda.com.uа
  Тарас Позняков зник безвісти дорогою зі Львова до Києва. Їхав у власному автомобілі на зустріч. Узяв із собою двох чоловіків-попутників
Тарас Позняков зник безвісти дорогою зі Львова до Києва. Їхав у власному автомобілі на зустріч. Узяв із собою двох чоловіків-попутників

Правоохоронці Львівської і Київської областей розшукують львів'янина 25-річного Тараса Познякова. 4 квітня чоловік разом із двома пасажирами на своєму автомобілі "Ауді А6" вирушив до столиці. За 30 км від Києва з'їхав у ліс і зник.

— Тарас часто возив незнайомих із Києва до Львова і навпаки. Давав оголошення на порталі "БлаБлаКар". Там люди домовляються з водієм про переїзд в те чи інше місце. Не заради грошей брав пасажирів. Казав, просто так веселіше в дорозі. Досі все було добре, — розповідає знайома зниклого 27-річна Ольга Колярчук. — Цього разу мав важливу зустріч у Києві на 12:00. Зі Львова віз якісь важливі документи.

З дому Позняков виїхав о четвертій ранку. За кілька днів до того на "БлаБлаКарі" домовився з киянином 46-річним Олегом Мазарчуком та 33-річним Володимиром Дем'янівим із Чернівецької області.

— Плани обох чоловіків змінилися майже в останню хвилину. Обоє не поїхали з Тарасом. Чи він виїхав зі Львова сам, чи з кимось іншим, поки невідомо, — каже 34-річний Ігор Зінкевич із громадської організації "Варта 1".

Об 11:20 Позняков заїхав на автозаправку "БРСМ Нафта", що за 30 км від Києва. Звідти зателефонував батькам. Його авто зафіксували камери спостереження. На записі в машині видно ще двох чоловіків.

— Один із них високий, з бородою. Він заходив у магазин на заправці. Продавці кажуть, що весь час був у кепці, насував її на очі, — додає Зінкевич. — Потім сіли в машину й поїхали. Але замість Києва, авто звернуло з траси на ґрунтову дорогу, в село Бобриця Києво-Святошинського району. Там зв'язок із Тарасом пропав.

Сіре "Ауді" Познякова проїхало селом Бобриця. Тоді розвернулось у напрямку Білогородки. Камери спостереження в цьому місці записали, що в машині був один водій.

— У селі всіх мешканців опитали. Ніхто нічого не бачив і не знає. І не дивно, бо це авто в нас було кілька хвилин. Хто мав, дав своє відео з камер, — каже сільський голова Бобриці 42-річний Олександр Король. — Довкола села — ліси. Там кілька днів працюють поліцейські з Києва, багато приїхало людей зі Львова. Є "Самооборона", кінологи з собаками. З тепловізорами навіть уночі шукали. Квадрокоптер привозили, аби можна було зображення з висоти побачити. Прочесали по кілька разів складські приміщення і гаражі.

Позняков працює секретарем Шевченківського районного суду Львова. Його мати Ольга Василівна — керівник апарату Сихівського районного суду в місті. Батько Олександр Вікторович — заступник начальника митного посту в аеропорту "Львів".

— Може викуп хочуть за нього, може просто залякати, — припускає Зінкевич. — Зараз на цій справі багато людей заробити прагнуть. Дзвонять батькам і друзям. Один кричав у трубку: "Я — Тарас, тату, ти мене не пізнаєш?!" Хоча дзвонив не батькові й голос був не Тарасів.

Познякова офіційно оголосили в розшук.

— Ситуація трохи дивною видається, багато запитань виникає. Позняков — людина не бідна. Але підбирає людей на "БлаБлаКарі". Раптом вони відмовляються. Невідомо, де взялися інші пасажири. Він дзвонив батькам, мав би щось казати, але ті мовчать. Якщо зафіксований на камері — один із викрадачів, то чого він заходив у магазин, нащо світитися? Тарасу потрібно було на 12:00 на важливу зустріч у Київ. На заправці він за 40 хвилин до цього. Чогось зовсім не поспішає, як видно з фото, — каже львів'янин Денис Процюк.

Зараз ви читаєте новину «Чотири дні шукають секретаря суду Тараса Познякова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути