пʼятниця, 16 липня 2010 08:34

Чоловік з онуком вижили після завалу

Дощ і сильний вітер застали по обіді 10 липня 67-річного Миколу Нагорного та його онука Андрія Матвієнка, 14 років. Вони перевертали сіно на полі за селом Нехаївка Коропського району Чернігівської області.

Чоловік з онуком сіли на мопед і поїхали додому. Та вітер ламав дерева, кружляв у повітрі гілки. Вирішили перечекати негоду в покинутому складі хімдобрив за півкілометра від села. Зайшли всередину, скутер поставили під стіною. Раптом вітер зірвав дах, той повалив стіни. Приміщення завалилося.

— Діда з онуком засипало цеглою, — розповідає 49-річний Григорій Воробей, нехаївський сільський голова. — Миколі Трохимовичу вдалося самотужки вибратися з-під завалу. Він намагався рятувати онука, кричав, звав на поміч. Його почув Олександр Омелечко. Віз якраз пастухам перевдягатися, бо негода вщухала. Покликав на допомогу Сергія Онопрієнка, якого побачив неподалік, скликали ще людей. Збіглися, розібрали цеглу і дістали Андрія.

Потерпілих відвезли до райлікарні. Поклали до хірургічного відділення.

— У діда перелом лівого стегна, забій грудної клітки. В онука закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, закритий перелом лівого передпліччя, забої тазу, лівого кульшового суглобу, поперекового відділу хребта, — каже хірург Василь Ціпух. — У лікарні пробудуть не менше місяця.

— Зараз ми громадою збираємо їм гроші на лікування, — додає сільський голова. — Вони — єдині, хто так постраждав від буревію. Він обійшов село стороною, більше на трасі нашкодив.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік з онуком вижили після завалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути