пʼятниця, 26 липня 2013 05:00

Чоловік убив падчерку, дружину й себе

Автор: фото з сайта www.photo.vesti.ua
  22 липня біля будинку родини Давибаран у селі Цибульківка Царичанського району Дніпропетровщини збираються родичі. Із 12 членів сім’ї тут нікого не залишилося. Батьки і найстарша донька загинули, дев’ятьох дітей забрали до Дніпропетровська
22 липня біля будинку родини Давибаран у селі Цибульківка Царичанського району Дніпропетровщини збираються родичі. Із 12 членів сім’ї тут нікого не залишилося. Батьки і найстарша донька загинули, дев’ятьох дітей забрали до Дніпропетровська

По обіді 22 липня у селі Цибульківка Царичанського району на Дніпропетровщині поховали родину Давибаран: 43-річного Олега, його дружину 47-річну Наталію та падчерку 13-річну Емму.

— Все сталось за хвилини, — розповідає начальник обласної міліції Віктор Бабенко. — Дівчина накривала родині на стіл, вони з батьком посварилися. Він схопив ножа й тричі вдарив дитину — у шию, ногу та руку. На кухню зайшла мати, побачила й почала тікати. Чоловік наздогнав, ударив ножем п'ять разів. Жінка з донькою померли, а чоловік повісився у хліві.

— Олєжку ми ще встигли побачити живим, — згадує сусід Микола. — Стояв на кухні, в руках ножа тримав, з кимось по мобілці говорив. Просив вибачення. Діти його по всій вулиці бігали, кричали: "Папа маму вбив!". Я зайшов до них, коли Олєг вже вибіг. Еммочка лежить, з шиї кров аж летить. А на столі у мисках борщ насипаний. Після того я на борщ дивитись не можу. Олєжку знайшли у сараї. Він висів якось так, наче і не висів, а стояв — ноги до землі торкались.

Олег і Наталія Давибарани організували дитячий будинок сімейного типу. Виховували 10 дітей: двох спільних, доньку Наталії від першого шлюбу і сімох прийомних.

— Це була нормальна, позитивна сім'я, — кажуть у сільській раді Цибульківки. — Наталка сама мєстна, старша за Олєга. У неї тут мати і сестра живуть. Олєг тоже мєстний, довго був на заробітках у Дніпропетровську. Як вернувся, взяв Наталку з Еммочкою, жили у його хаті. Вона у нього велика, добротна. Щось достраювали, перестраювали. Перших дітей взяли у 2007 році, потім брали ще. На них отримували в місяць десь під 20 тисяч гривень. Дітки ходили чисті, охайні. У хаті завжди було чисто, наварено. Діти у кімнатах жили по двоє, все було. Олєжка дитячий майданчик у дворі построїв — горку, дві гойдалки, пісочницю.

— Перед усиновленням дітей Давибарани пройшли всі необхідні процедури, — додає Людмила Стасенко з районної служби у справах дітей. — Медкомісію, курси, взяли всі дозволи. З грудня торік ми в них були більше 10 разів, востаннє — за тиждень до трагедії.

Будинок Давибаранів неподалік центру села. Люди припускають, що Олег домагався падчерки, вона погрожувала розказати матері.

— То все неправда, — каже Віра з Цибульківки. — Моя онучка дружила з Еммочкою. Що можна взяти з дитини 14 років? Щось фантазірувала собі, подружкам казала. Мабуть, хотіла, щоб її жаліли. Олег взагалі своєобразний, на своїй волні. Такий тихий, понурий, меланхолік. Але дітей виховував строго, привчав до роботи.

Міліціонери з'ясовують деталі вбивства. Факт ґвалтування не підтверджують і не спростовують. Діти зараз у оздоровчо-реабілітаційному центрі в Дніпропетровську. Двох рідних планує забрати дядько Рустам, брат Наталії. Прийомні просять не розлучати їх.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік убив падчерку, дружину й себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути