вівторок, 16 лютого 2010 08:09

Четверо людей вижили після зіткнення з поїздом

6 лютого о 21.45 на залізничному переїзді біля райцентру Мена на Чернігівщині потяг "Ворожба — Щорс" збив машину. Водій "жигулів" виїхав на колію на червоне світло. Микола Кучинський віз із Мени у Величківку доярок сільгосппідприємства "1 Травня" Ніну Макуху, Тетяну Єгорову та Олену Друковську.

Машину пом"яло, викинуло за рейки, перевернуло на правий бік. Усі пасажири залишилися живі, їх забрали до лікарні. Водій був тверезий.

— У Єгорової струс головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, забій хребта, — каже Федір Надточій, завідувач хірургічного відділення Менської райлікарні. — У Друковської кістки таза переламані у трьох місцях, тому ще півтора місяці лежатиме на витяжці. Потім два з половиною ходитиме на милицях. Їм усім просто повезло.

Ніна Макуха вивихнула руку. Микола Кучинський трохи ушкодив ногу. Їх відпустили додому.

29-річній Тетяні Єгоровій лікарі забороняють ходити, бо в голові паморочиться і болить спина:

— Півроку ми їздимо так на роботу і з роботи. Ніна Макуха сиділа поряд із водієм. Ми з Оленою — на задньому сидінні. Червоне вічко світлофора в темноті було видно. А водій чомусь не зупинив машину перед переїздом. Я почула, як закричала тьотя Лєна. Далі — провал, темрява. Отямилася від того, що мені робили укол.

41-річна Олена Друковська постраждала найбільше — удар припав на ті дверцята, за якими вона сиділа. Лежить на ліжку з підвішеною на витяжку правою ногою.

— Як вийду з лікарні, в церкві свічку поставлю. Бог дітей моїх пожалів. Їх у мене п"ятеро: Колі — 7, Дімі — 9, Маринці — 16, Олексію — 20, Олені — 22. Старші вже працюють: син на пилорамі, донька в охороні. А менших треба в люди виводити. Я працюю, чоловік теж. Діти в мене хороші, путящі. Найменші мені записки передають. Коля пише: "Мамо, я тебе люблю!" і малює сердечка. А Діма: "Як могло так статися з тобою, мамочко? Я скоро приїду і ноги тобі буду масажувати". Цілую ті записочки і плачу від радості.

Згадує аварію:

— Потяг я побачила метрів за 10 від машини. Як заверещу: "Поїзд!" А водій не зупиняється. Удар, машину перекинуло. Таня впала мені до ніг. Лежить, очі закотила і не ворушиться. Я від ужасу закричала: "Таня мертва!" Ніні Макусі й водію вдалося вибратися через водійські двері. Прибіг машиніст. Кричить на нашого водія: "Чого поїхав на червоний, поїзд же був за кілька метрів?" А той у відповідь: "Не знаю, машина мене не слухалась..." Машиніст із водієм та Ніною підняли Таню Єгорову. Хотіли і мене витягти з машини. Я кажу: "Не чіпайте, відчуваю, як у мене кісточки у тілі шарудять". Лікарів "швидкої" чекали.

Микола Кучинський пасажирок у лікарні не провідував.

Зараз ви читаєте новину «Четверо людей вижили після зіткнення з поїздом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути