Ексклюзиви
середа, 10 березня 2010 08:17

Церковного злодія видав штопор

Львівські міліціонери затримали 54-річного Михайла Понзеля. За останні півроку він пограбував сім церков на Львівщині та Закарпатті.

— У суботу зранку прийшли до церкви, а вхідні двері розламані, насмічено, вино розлите, — говорить 65-річна Марія Василівна із селища Шкло Яворівського району на Львівщині. — Видно, що злодій попрацював.

У церкву святого Миколая та Парасковії в цьому селищі Михайло проник близько опівночі. Вхідні двері розбив сокирою.

— Забрав кілька хрестів, Євангеліє та чотири ікони. Намагався зламати сейф із пожертвами, та не зміг. Заліз навіть у святая святих — захристя, — каже Оксана Лемішко з обласної міліції.

Понзель познімав наконечники для хоругвів, узяв вино кагор для причастя та штопор. Награбоване оцінили в 4 265 грн, збитки — в 1 тис. грн.

— Шукали його два тижні. Затримали в місті Новояворівськ Яворівського району. Він не мав документів. У кишені знайшли штопор, який зник із церкви. У райвідділі він у всьому зізнався, — розповідають в обласному управлінні міліції.

На Львівщину Понзель прибув із села Верб"яж Воловецького району Закарпаття. 1996 року одружився та перебрався до міста Новояворівськ на Львівщині. Понад 30 років провів у місцях позбавлення волі за викрадення автомобілів, крадіжки з церков і підробку документів. Останнім часом жив у підвалах житлових будинків. Там знайшли речі з церкви селища Шкло. Раніше продавав награбоване львівським таксистам.

Зараз ви читаєте новину «Церковного злодія видав штопор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути