Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2010 06:48

Боржникам погрожують влаштувати безсонні ночі

"Ви втратите спокій і сон, вам не дадуть спокійно жити: дзвінки-нагадування про необхідність погашення заборгованості - це мінімальні незручності, що вас чекають..." - листи з таким змістом отримали понад 300 власників квартир у Вінниці. Надіслали їх із жеку №3 та колекторської компанії "Стимул+". - У мене всього 238 гривень 74 копійки боргу, а мені погрожують! Що значить "Особливо товстошкірих і непробивних, так би мовити досвідчених, боржників чекає шоу: візит судових виконавців для проведення опису майна, з понятими, дільничними...". Що мені робити? Чоловік покинув, двоє дітей, батьки самі з води на хліб перебиваються, - розповідає 29-річна Оксана Соколова з вул. Литвиненка.

"Ми будемо чекати вас на роботі, у кабінеті вашого керівника... Розшукуючи вас, ми будемо спілкуватися з вашими співробітниками, сусідами, родичами, знайомими, створюючи вам певний імідж... Ви все одно заплатите" - повідомляє лист.

Із ним Оксана пішла до юриста.

- Я б рекомендував звернутися в міліцію. Тут реальні погрози, а вибивати борги має право лише Державна виконавча служба. Юридичної сили лист не має, - каже вінницький адвокат 30-річний Роман Корченюк.

З Оксаною йдемо до керівників комунального підприємства.

- Колекторської компанії "Стимул +" не існує взагалі, - неохоче говорить Анатолій Якименко, головний інженер, який виконує обов'язки начальника жеку №3. - У нас є відділ збуту, вони знайшли цей текст в інтернеті. Мусили ж якось діяти, бо наші працівники теж без грошей сидять. А від жителів тільки по нашому жеку 650 тисяч гривень боргів.

Надсилали листи з 15 серпня по 1 жовтня.

- По місту борг від населення за компослуги становить 10 мільйонів гривень. Листи від жеку номер 3 неофіційні. Хоча кожне підприємство може звернутися до колекторських фірм. Правда, за свій рахунок, - каже Василь Бороварник, начальник управління житлово-комунального господарства мерії.

- Лист розрахований на переляканих по життю лохів. Повня бредятіна, - каже столичний адвокат Тетяна Монтян. - Стягненням боргів займаються суди та виконавча служба. Якщо ці колектори смикатимуться, можна сміливо їх бити та писати скарги в міліцію та прокуратуру.

Зараз ви читаєте новину «Боржникам погрожують влаштувати безсонні ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути