Ексклюзиви
середа, 23 січня 2008 07:03

Бориспільський суддя відпустив злодія в законі

Минулого тижня Київська обласна прокуратура порушила кримінальну справу проти судді Бориспільського міськрайонного суду. Його підозрюють у службовому недбальстві. Прізвище поки що не розголошують.

— Торік у вересні під головуванням цього судді розглядали кримінальну справу 36-річного громадянина Грузії Реваза Катамадзе. Його звинувачували в розбої та підробленні документів. Це "злодій в законі" на прізвисько Магало або Різо-молодший, — розповідає "ГПУ" прес-секретар Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Олена Мельник. — Адвокати Різо надали лікарняні довідки, які засвідчували тяжкий стан здоров"я підсудного. Не перевіривши їх достовірності, суддя змінив міру утримання Катамадзе на підписку про невиїзд. Після розгляду справу повернули на додаткове розслідування.

Незабаром Катамадзе зник. Його оголосили в міжнародний розшук. Міліціонери припускають, що він переховується у Москві під прикриттям свого земляка, кримінального авторитета Реваза Бухнікашвілі на прізвисько Пецо. Вони разом виросли у селі Путі Зестафонського району Грузії. Саме Пецо 2000 року ініціював "коронування" Катамадзе. Кілька років тому Бухнікашвілі затримали в Києві за підозрою в розбої, головним фігурантом якого був Реваза. Однак слідчі не знайшли доказів вини, і Пецо вийшов на свободу.

Злодій у законі — авторитетна у злочинному світі особа, яку бандити слухають і шанують як носія кримінальних традицій. Він не має права одружуватися, народжувати дітей, працювати на державу та мати громадянський паспорт. Посвята, так звана коронація, відбувається в тюрмі. Для отримання статусу кандидат заручається підтримкою інших злодіїв у законі та витримує товариський суд.

Порушити карну справу проти бориспільського судді вимагали "убозівці". Торік вони розкрили 35 злочинів, скоєних працівниками вітчизняних судів.

Зараз ви читаєте новину «Бориспільський суддя відпустив злодія в законі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути