четвер, 27 березня 2008 07:05

"Беркутівці" прострелили статевий орган Вікторові Лісовцю

  Віктор Лісовець з села Переброди Дубровицького району поїхав з власником пилорами, щоб підзаробити грошей для сім’ї
Віктор Лісовець з села Переброди Дубровицького району поїхав з власником пилорами, щоб підзаробити грошей для сім’ї

У четвер бійці міліцейського спецпідрозділу "Беркут" побилися з жителями села Переброди Дубровицького району Рівненщини. Кожен із них намагається виправдатися.

— Брешуть на нас, — запевняє Володимир Жовклий, 45 років. Він лежить зі струсом мозку в лікарні Рівного. — Ми не чинили "Беркуту" ніякого опору.

Переброди — прикордонне село. Навколо — сосновий ліс. Селяни працюють на пилорамах або їздять на заробітки до Білорусі.

— У нас 10 пилорам, лише дві — законні. Обидві належать моєму чоловікові, — розповідає Тетяна Жовкла, 36 років. — Володя більше десяти років торгує лісом, часто купує деревину на аукціоні.

Увечері 20 березня Володимир Жовклий повертався до села з деревиною. На ЗІЛ навантажили 14 кубометрів сосняку. У кабіні з власником пилорами були водій 35-річний Микола Гребіневич та вантажник Віктор Лісовець, 25 років. О пів на сьому вечора їх зупинила лісова охорона та працівники "Беркута".

— Я говорив по телефону, як один підійшов і наказав віддати мобілку, — згадує водій. — Не віддав. Тоді він витяг мене з кабіни, бризнув в очі балончиком. Мене кинули на землю і давай бити. Володю теж гамселили, а Вітю ще й підстрелили!

Гребіневич утік від "беркутівців". 3 км біг до села, щоб покликати на поміч. У цей час повз місце пригоди проїжджали брат підприємця Анатолій Жовклий та двоє перебродівців. Вони запевняють: міліціонери їх побили, коли чоловіки заступилися за односельців.

— Отак мене відлупцювали невідомо за що, — Володимир Жовклий показує синець на стегні. — Вділи наручники, але я вирвався й утік на машині брата. Всю ніч ховався у друга в Сарнах, спиляв наручники. Зранку поїхав знімати побої в Рівне.

Найбільше постраждав вантажник 25-річний Віктор Лісовець. "Беркутівець" прострелив йому статевий орган. Чоловік кілька годин не міг розігнутися від болю. Увечері його прооперували.

— У пацієнта травма лівого яєчка, — каже уролог райлікарні Роман Руско. — Стан задовільний. Лісовець пробуде в нас ще тиждень.

— Зробили з чоловіка каліку, — плаче біля палати його дружина 24-річна Руслана. Жінка тримає дві торби з харчами та змінний одяг для Віктора. — Ми безробітні, виховуємо трирічну доньку. Вітя поїхав у ліс, щоб підзаробити. Я казала: "Не їдь, якось переб"ємося". Але він не послухав. Тепер усі гроші пішли на лікування — дві тисячі гривень. Я дещо з хати продала, трохи позичили односельчани. Укол коштує 650 гривень.

Після операції Віктор Лісовець уже ходить.

— Крепко мене побили, — крутить він головою. — А Володі Євсовичу, який за мене вступився, зламали чотири ребра.

У міліції відстоюють іншу версію: мовляв, зупинили вантажівку для перевірки документів, а селяни зненацька напали на "беркутівців".

— Затримали автомобіль ЗІЛ-131 без державних номерних знаків, — розповідає заступник начальника обласної міліції Віталій Заславський. — Вирішили доставити до райвідділу. А за півтори години міліціонерів наздогнали 30 селян на машинах, заблокували дорогу. Хотіли звільнити ЗІЛ і водія. Тримали дерев"яні палиці, сокири, мисливські рушниці. Одному міліціонеру порізали підборіддя, іншого так ударили дрюком по голові, що він отримав струс мозку.

"Беркутівці" стріляли, захищаючись, запевняють правоохоронці. Кажуть, що п"ятьох найагресивніших скрутили, а вантажівку з деревиною та два легковики селян поставили у дворі райвідділу.

За фактом пригоди порушили кримінальну справу. Її розслідує обласна прокуратура.

— Справа не в сосні, — впевнений Володимир Жовклий. — Кажуть, що я не мав документів. Насправді вони були, але їх ніхто не питав. Просто дехто з місцевих воротил має на мене зуба, от і замовили.

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівці" прострелили статевий орган Вікторові Лісовцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути