Ексклюзиви
вівторок, 27 липня 2010 04:16

Бельгійці-геї хотіли вивезти українського хлопчика

По чотири роки умовно отримали бельгійка 57-річна Дерісте Крісіал та полячка 27-річна Агнєжка Ранош за те, що намагалися вивезти до Бельгії українського хлопчика. Вирок оголосив Яворівський райсуд Львівської області.

У Бельгії живе Лорен Гіляйнут, 27 років. Він — гей, з партнером створили родину. Хотіли завести дитину, та у Бельгії одностатевим сім"ям забороняють усиновлювати немовлят. Вирішили оплатити послуги сурогатної матері. Харків"янка за $25 тис. виносила і народила хлопчика Самуеля. Одразу після народження суд позбавив її прав. Доки Гіляйнут оформляв документи на вивезення, за хлопчиком доглядала інша родина. Бельгієць платив їм $1 тис. щомісяця.

— Батько хотів забрати дитину одразу, але це непросто зробити через нашу бюрократичну систему, — зазначає 52-річний Іван Гуцул, суддя Яворівського суду.

Коли дитині виповнився рік, батько дав грошей на ремонт приміщення, у якому жив син. Доглядачі просили висилати їм більше грошей. Інакше погрожували здати немовля до притулку.

— Тоді Лорен найняв свою подругу Дерісте Крістіан, — продовжує Іван Павлович. — Вона взяла у співучасники польку Агнєжку, яка має доньку такого ж віку, як Самуель. Агнєжка приїхала в Україну і вивезла хлопчика під виглядом доньки. За це їй обіцяли 3 тисячі євро. Жінку затримали митники, які помітили, що в Україну вона в"їжджала без доньки.

Іноземки повернулися на батьківщину. Самуель живе у Львівському будинку маляти.

— Самуель — громадянин України. Але ще невідомо, де йому буде краще, — зітхає суддя.

Зараз ви читаєте новину «Бельгійці-геї хотіли вивезти українського хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути