четвер, 03 червня 2010 06:34

Андрій Копач врятував незнайому дівчину

Автор: фото з архіву Андрія Копача
  Андрій Копач із своєю дівчиною Світланою гуляють Одесою навесні 2010 року
Андрій Копач із своєю дівчиною Світланою гуляють Одесою навесні 2010 року

17-річний Андрій Копач утопився 18 травня на одеському пляжі "Аркадія". Урятував 20-річну Альбіну Самсутдінову, яку хвиля змила з пірсу.

Того дня на морі був шторм. Андрій грав у м"яч на пляжі.

— Не хотів купатися, — згадує його товариш Василь Тельпіс. — Ми трохи пострибали з пірсу і теж вийшли.

Поряд на пляжі гуляла Альбіна Самсутдінова з хлопцем. Хотіла сфотографуватися на фоні моря, вийшла на пірс. Раптом велика хвиля змила її у воду.

— Ми почули крики, — каже Василь. — Її любимий хлопець тільки стояв і мовчки дивився. Андрюха рвонув у море, ми — за ним. Поплив за нею, притягнув до пірса і виштовхав.

Чоловіки витягли Альбіну. Надали першу допомогу, викликали лікарів. Андрія ж віднесло в море. За ним ніхто не стрибав. Викликали рятувальників. Ті теж не знайшли його. Тіло викинуло на берег за тиждень.


Копач народився 19 лютого 1993 року в селі Соболівка Котовського району Одеської області. Його виховувала мати і сестра Анастасія, якій зараз 25 років. Після дев"яти класів школи вступив до Одеського коледжу зв"язку.

— Друзів у нього було багато, — каже знайома загиблого Юлія Бондар. — Він був безвідмовним другом. Усім допомагав, багато читав, любив спорт. Грав у футбол, качався, ходив на боротьбу і бокс, бігав. Бойовий, завжди досягав поставленої мети. Але добрий був, не міг лишити когось у біді, навіть незнайомого.

— Хорошою людиною був, — додає Наталія Стояновська, заступник директора школи, де навчався Андрій. — Привітний, життєрадісний, гарно вчився. Його мати працює сільським фельдшером. Виховала не просто сина, а велику людину. Він не пив, не курив, весь у спорті. Навіть у сільський бар ніколи не ходив.

Керівництво Одеського управління Міністерства з надзвичайних ситуацій планує нагородити Андрія посмертно.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Копач врятував незнайому дівчину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути