Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2011 05:15

Олександр Щербина зарубав дружину і пасинка

Олександр Щербина зарубав дружину і пасинка

50-річному Олександрові Щербині із Полтави загрожує довічне ув'язнення. Два місяці тому він забив молотком дружину Валентину, 50 років, у будинку на вул. Осипенка. Після того вбив сокирою розумово відсталого пасинка Костянтина, 28 років.

— Близько одинадцятої ночі у дворі Валі гавкали собаки і хтось істошно кричав, — пригадує сусідка убитих Олена Баландіна, 50 років. — Подумала, якась дитина. Вийшла на вулицю, голос слабенький гукає: "Саша, Саша". І затихло. Потом чую, рубають кості. Подумала, чоловік Валі їжу для собак готовить.

Тіла знайшли на п'ятий день.

— У вбивстві запідозрили чоловіка. Довго не з'являвся дома, — каже Поліна Ларіна з полтавської міліції. — Знайшли у сараї його матері в Яківцях під Полтавою. Відразу зізнався. Сказав, посварився з жінкою. Мовляв, постійно його зраджувала. Молотком проломив їй голову. Це побачив пасинок. Злякався і тікав. Чоловік наздогнав його у гаражі, схопив сокиру і тупим кінцем бив по голові і всьому тілу. Зупинився, як древко переломилося навпіл. Вітчим пояснює, пасинка убив, бо той йому набрид.

Молодший син Валентини Дмитро, 20 років, у цей час був на практиці на Азовському морі. Він студент третього курсу кооперативного університету в Полтаві. Кілька днів намагався додзвонитися до матері. Попросив дядька перевірити будинок. Родич побачив убитих, викликав міліцію.

— На слєдующий день до їхнього двору підійти не можна було. Воніще стояло на всю вулицю, і мухи літали, як кабани, — розповідає 61-річна Любов, живе по сусідству із Щербинами. — Люди казали, одна собака постійно лежала біля Валіного тіла, нікого не підпускала. Міліції її убити прийшлося, п'ять разів стріляли.

Родина жила у великому будинку під зеленим дахом. За високими воротами видно тільки верхівки дерев. У дворі чути гавкіт трьох собак.

— Замкнута сім'я, — говорить Борис Нємєц, 64 роки. У дворі ремонтує машину. Живе за чотири хати від померлих. — Друзі до них не ходили, ні з ким не спілкувалися. Діти від різних батьків. Валька п'ятьох чоловіків змінила. Один від раку помер. Передостанній, Вовка, ходив бутилки збирав. Куди дівся, не знаю. А останній десь робив час від часу.

Подружжя прожило разом п'ять років. Обидва родом із села Яківці, вчилися в одній школі. Валентина працювала у соціальній службі. Старший син Костянтин був двірником у міському водоканалі.

— Сашка странний мужик. Як вип'є, вообще агресивний, — каже 40-річний чоловік, називатися відмовляється. Живе на вул. Осипенка. — Валентина через це з ним часто сварилася. Но трималася його. Ніколи не чув, щоб з кимсь гуляла. Костя слабоумний, але добряк. Отчим його недолюблював.

Дмитро після вбивства матері і брата кілька днів жив у друзів. Потім повернувся до свого будинку. 26 серпня дім пограбували. Залізли через вікно, винесли гроші й комп'ютер. Сусіди кажуть, обібрали Дмитра друзі.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Щербина зарубав дружину і пасинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути