пʼятниця, 15 червня 2007 07:05

Адвокат Кушнарьова впевнений у вбивстві народного депутата

Автор: фото з персонального сайту Євгена Кушнарьова
  Євген Кушнарьов у Харкові на власному мотоциклі ”хонда”. Такий коштує 100 тисяч гривень
Євген Кушнарьов у Харкові на власному мотоциклі ”хонда”. Такий коштує 100 тисяч гривень

"Немає ніяких сумнівів, що Євгена Петровича вбили, — запевняє 59-річний В"ячеслав Стовба, адвокат покійного лідера фракції Партії регіонів. — Його поранили з італійського карабіну "Бінелль—Арго". Такий уражає ціль на відстані до трьох кілометрів".

Євген Кушнарьов помер після двох операцій 17 січня 2007 року в Ізюмській центральній райлікарні Харківської області. Поранення він отримав напередодні на полюванні. Куля з рушниці пошкодила печінку, кишковик і нирку.

16 січня обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом ненавмисних тілесних ушкоджень. Наступного дня прокурор Василь Синчук особисто змінив підстави справи — почали розслідувати ненавмисне вбивство. Звинуватили 37-річного Дмитра Завального — помічника нардепа-"регіонала" Дмитра Шенцева і власника мисливського угіддя, де проходило полювання. Прокурор казав, що куля зі зброї Завального зрикошетила в Кушнарьова. Підозрюваному загрожує до п"яти років ув"язнення. Завальний нині на підписці про невиїзд.

Син і донька Кушнарьова просять встановити особи всіх, хто був на полюванні з їхнім батьком. Підозрюють, що там були люди, які в справі не фігурують. Родичів цікавить, хто і кому під час стрілянини телефонував із мобільних.

Різні джерела повідомляють, що у мисливському угідді на момент пригоди було від п"яти до десяти людей. Точної кількості мисливців слідчі не називають.

Його, можливо, взагалі застрелили в іншому місці і в інший час

— За версією слідства куля зрикошетила! Але я дуже сумніваюсь, чи був рикошет взагалі, — каже адвокат Стовба. — Від чого повинна була зрикошетити в лісі куля, щоб під кутом каналу рани влучити в Євгена Петровича? Завальний показував, як тримав зброю і напрямок польоту кулі. Він стріляв у майже протилежний бік! Тому його куля не могла влучити в Євгена Петровича.

Адвокат вимагає детально дослідили рану, пошкодження на тілі, одязі.

Захисник вважає, що порівняння підтвердить те, що Євгена Петровича убив не Завальний. — Його, можливо, взагалі застрелили в іншому місці і в інший час. Рано стверджувати, що Кушнарьов загинув випадково. Та я не маю права говорити більше, бо є таємниця слідства, — каже Стовба.

В"ячеслав Стовба має адвокатську практику з 1989-го. До того 15 років працював в органах прокуратури. Останні 10 — був особистим захисником Кушнарьова. Сьогодні Стовба представляє інтереси дітей покійного нардепа — Тетяни й Андрія.

Харківська облпрокуратура повідомила, що в справі вбивства Кушнарьова попереду дві медико-кримінальні експертизи. Їх мають завершити до кінця червня. Після заяв адвоката перевіряють телефонні розмови учасників полювання.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Кушнарьова впевнений у вбивстві народного депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути