середа, 28 лютого 2007 16:46

"Я краще цілуватимуся з козою, ніж із чоловіком"

 

Торік у жовтні жителька села Юхнове Новгород-Сіверського району на Чернігівщині Анастасія Єрьоменко, 30 років, потрапила до райлікарні в тяжкому стані. Її тіло було в синцях і опіках.

— У мене поламано дев"ять ребер. Обпечені інтимні місця, — розповідає Анастасія й показує рани. — Усе тіло пече, висока температура. Не можу встати з ліжка — під мене "утку" підставляють, — продовжує. — Навіть "по-маленькому" сходити боляче, що вже казати про миття.

У Юхновому Анастасія жила разом із матір"ю, 56-річною Ольгою Іларіонівною Родіною, та сестрою-інвалідом Наталією, 22 роки. Вона не може ходити — у школі спробувала покінчити життя самогубством і пошкодила хребет.

Настя мала доньку. Та жінку позбавили материнських прав, її дитину відправили до Березнівського інтернату, що в Менському районі. Опікунство над дівчинкою оформила бабуся Ольга Іларіонівна. Сім"я жила на її пенсію. Анастасія трохи підробляла — наглядала за сусідською дачею. Мала ключі від помешкання.

— Того дня близько сьомої вечора я розтопила на дачі грубу та піч. Хотіла зварити на вечерю картоплі, — згадує Анастасія. — У гості саме зайшов Василь Лозовський, який живе в сусідньому селі Горбове. Був напідпитку, ще й пляшку вина приніс.

Він як п"яний — б"є, а тверезий — вибачається

38-річного Василя Анастасія знала кілька років. Деякий час вони жили разом, хотіли одружитися. За словами жінки, Лозовський бив її, тому їхні стосунки не склалися.

— Він як п"яний — б"є. Тверезий — вибачається, — розказує Єрьоменко. — Одного разу так у вухо зацідив, що лежала в лікарні — видаляли гематому.

— Він і насилував мене не раз, — каже плачучи Анастасія. — Якось намагався зробити це у збоченій формі. Та краще з козою далі цілуватимуся, ніж із тим чоловіком.

Того вечора Лозовський випив пляшку вина і почав чіплятися до жінки.

— Не дала йому, одне слово, — розповідає Анастасія. — Пручалася, коли намагався зґвалтувати. Тоді він почав душити, бити кулаками й ногами. Усе одно опиралася. Тоді Василь потягнув за волосся до іншої кімнати, роздяг і поволік до печі. Вихопив палаюче поліно — і по мені! Потім кинув деревину назад у піч і розжарив кочергу. Тикав у мене гарячою залізякою. Що було далі, не пам"ятаю. Отямилася на ліжку гола, десь о четвертій ранку. Одягнулася й ледь допленталася до матері. Сестра викликала "швидку".

Єрьоменко звернулася до райвідділу міліції Новгород-Сіверського із заявою про побиття.

— Порушили справу за статтею "Заподіяння умисних тілесних ушкоджень середньої тяжкості", — каже слідчий райвідділу Сергій Юрась. — Те, що Лозовський зґвалтував жінку, довести не вдалося. Адже підозрюваний стверджував, що кілька років співмешкав із потерпілою.

Районний суд засудив Василя Лозовського до трьох років позбавлення волі. Це третя судимість. До того його засуджували за зґвалтування.

Після лікарні Анастасія в селі не з"являється.

Зараз ви читаєте новину «"Я краще цілуватимуся з козою, ніж із чоловіком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути