Ексклюзиви
вівторок, 07 жовтня 2008 07:10

500 працівників "Кіровського" залишилися без роботи

1 жовтня в інформаційному агентстві УНІАН відбулася прес-конференція "Підприємці та громадськість Дніпропетровська проти корупційних дій депутатів від БЮТ". Голова правління товариства "Літон", голова Наглядової ради підприємства "Дніпропетровський ремонтний завод електротранспорту" Олег Сухов, заступник голови правління "Літона" Дмитро Науменко, голова правління торгово-виробничого центру "Кіровський" Сергій Хименко та юрист релігійної громади  "Двері в Небо" Тетяна Єрмохіна вважають себе жертвами протиправних дій із боку нардепів від Блоку Юлії Тимошенко Гаригіна Арутюнова й Михайла Соколова.

Торгово-виробничий центр "Кіровський" створено 1994 року. Тоді 659 членів трудового колективу викупили державне комунальне майно і стали співвласниками.

Керівником "Кіровського" був депутат міськради Магомад Магомедов. Кілька років тому він загинув. Його донька Олена Магомедова висунула претензії на контрольний пакет акцій центру. Суди із цього приводу тягнулися понад п"ять років, доки Верховний суд України не ухвалив остаточне рішення: ТВЦ "Кіровський" залишається у власності трудового колективу.

17 липня 2008 року "Кіровський" захопили невідомі. Вони показували рішення третейського суду міста Суми. Третейський суд фактично скасував рішення вищої судової інстанції України.

Магомедова поглумилася над судовою системою України. Вона заявляє про свої права на 63% акцій підприємства, намагається легалізувати як нового директора Петра Шистопала, який керував силовим захопленням. Нині "Кіровський" не працює. Шистопала знайти практично неможливо.

— Розроблена Арутюновим і Соколовим схема захоплення чужого майна за допомогою рішень третейського суду "відбилася" на багатьох підприємствах Дніпропетровська, — вважають учасники конференції. — Так само захопили підприємство "Літан". Воно реконструює трамваї і тролейбуси, має контрольний пакет акцій "Дніпропетровського ремонтного заводу електротранспорту".

"Дніпропетровському ремонтному заводу електротранспорту" належать 2 га землі, 10 тис. кв.м виробничих площ, магазин "Карлсбад" площею 420 квадратів. Саме через це "Літаном" зацікавилися Арутюнов і Соколов.

У газеті "Дніпропетровськ вечірній" і в програмах телекомпанії "Резонанс" з"явилася серія критичних матеріалів про підприємство і керівництво. Газета і телеканал розташовані за адресою вул. Столярова, 1.  За цією ж адресою прописані приймальня депутата Соколова і суддя третейського суду, рішеннями якого прикриваються справи народних депутатів.

Після інформаційної атаки розпочалася рейдерська

Після інформаційної атаки розпочалася рейдерська. 1 квітня 2008 року, використовуючи привід порушення кримінальної справи щодо зниклої печатки, на підприємство прийшла міліція та 40 озброєних людей в масках. Під крики "Швидше, а то почнеться!" міліціонери залишили підприємство. Люди в масках навели свій лад. Роботу ремонтного підприємства паралізували.

— За цими рейдерами стоять саме Арутюнов і Соколов, — говорить заступник голови правління товариства "Літан" Дмитро Науменко. — Я обурювався, коли зустрічався з депутатами. Запитав, чому на підприємство напали, адже ми не порушували законів. Соколов відповів: "Ваші дії законні, але аморальні". Для деяких депутатів моральними є тільки незаконні дії.

Релігійна громада "Двері в Небо" налічує 1,5 тис. паломників.  2001 року громада отримала дозвіл на будівництво храму на площі в 1 га по вул. Космічній. Вирили котлован, вбили 419 паль. Проте будівництво не завершили, тому що землю відібрали Арутюнов і Соколов.

Останній спочатку просив поступитися йому ділянкою мирно. Отримав відмову. Депутат зробив усе, щоб громаді не продовжили договір оренди. Як тільки питання виносили на голосування в Дніпропетровській міськраді, вся фракція БЮТ блокувала його.

— Із приводу цих дій Арутюнова і Соколова написали багато звернень президентові, у Службу безпеки України, Генпрокуратуру і Раду Нацбезпеки, — каже голова Наглядової ради підприємства "Дніпропетровський ремонтний завод електротранспорту" Олег Сухов. — Рішення питання спускають на обласну прокуратуру, яка наполегливо не помічає ознак рейдерства. Бачить тільки "корпоративні спори". Ми отримуємо формальні відписки.

Учасники прес-конференції сподіваються на прем"єр-міністра Юлію Тимошенко. Під час свого останнього візиту на Дніпропетровщину Юлія Володимирівна обіцяла "не крышевать бютовскую бизнес-тусовку". Днепропетровці чекають на реальне підтвердження слів. Підписали звернення, просять заспокоїти Арутюнова і Соколова.

— Історія "Кіровського" налічує 60 років, на підприємстві трудилися близько 500 людей, — говорить Сергій Хименко. — Всі вони залишилися без роботи. Все через те, що рейдерам захотілося захопити 10 тисяч квадратних метрів складських і торгових площ, і 3 гектари землі.

Зараз ви читаєте новину «500 працівників "Кіровського" залишилися без роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути