понеділок, 17 липня 2017 05:00

Виноград підживлюють біопрепаратами ввечері

— Якщо підживлювати виноград ­біопрепаратами, отримаєте врожай на два тижні раніше очікуваного терміну. До того ж він буде в півтора разу більший, — каже сумчанин Іван Череда, 52 роки. — Уперше використав біопрепарати при вирощенні азійського сорту Різамате. Цей виноград делікатний до захворювань. А підживлення не лише стимулювало ріст, а й зміцнило рослину перед грибками.

Обприскує виноград через кожні два тижні. Якщо хвороба вже захопила кущі, біопрапарати не допоможуть. Підживлює тричі. Перед цвітінням, на початку утворення плодів та при підготовці до зими, коли температура знижується до +10° С. Розводить по 20 мл препарату на 1 л води. Цього достатньо для 10 "квадратів". Обприскує ввечері, коли заходить сонце.

— Головний плюс — вони нетоксичні. Біопрепарати виготовляють із продуктів життєдіяльності мікроорганізмів або самих мікроорганізмів.

Грона повноцінно розвиваються й набирають вагу.

— Біопрепаратів в продажу багато. Вибрав наосліп, послухався поради продавця і не прогадав. Біоглобіном підживлюю третій рік. Він добрий тим, що рослина активно розвивається, навіть коли припиняю підживлювати ним.

Цей препарат містить повний комплекс амінокислот і мікроелементів, тому й збільшує врожайність і стійкість винограду до грибків. Також захищає від заморозків і підвищує зимостійкість.

— Після експерименту з делікатним сортом почав використовувати ­Біоглобін і на решті винограду. На них більше не з'являлася борошниста роса, попелиця і виноградний кліщ.

Зараз ви читаєте новину «Виноград підживлюють біопрепаратами ввечері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути