понеділок, 02 квітня 2018 07:40

На початку квітня обрізують плодові дерева

 

У квітні закінчується період спокою і розпочинається вегетація рослин. Першими йдуть у ріст аґрус і смородина.

Слід уважно оглянути кущі смородини, щоб виявити, де їх пошкодив бруньковий кліщ. Заражені бруньки нагадують маленьку голівку капусти. Їх зривають і знищують.

На початку місяця обрізують плодові дерева, формують крону. Рани обробляють садовим варом або олійною фарбою на натуральній оліфі. Під деревами потрібно перекопати ущільнений ґрунт і внести органічні добрива. Садіння яблунь і груш завершують у другій декаді квітня.

На початку місяця висаджують ранні сорти картоплі, згодом — середні й пізні. Температура ґрунту на глибині 10 см має бути +6…8°С. Для боротьби з фітофторою бульби обробляють розчином мідного купоросу — 5 г на 10 л води. Найкращі попередники для картоплі — гарбуз, капуста, бобові.

На початку квітня сіють капусту пізньостиглих сортів на розсаду. Можна висаджувати і в ґрунт, тоді вегетаційний період зменшиться на 15 днів. Готують грядки під цибулю, моркву, кріп, петрушку, редиску та інші холодостійкі культури. Після прогрівання ґрунту висівають буряки.

Доки бруньки не пішли в ріст, обрізують троянди. З кущів мініатюрних і паркових сортів лише видаляють засохлі й підмерзлі пагони. Після обрізування троянди підживлюють. Наприкінці місяця пересаджують багаторічники — хости, астільби, флокси, лілійники. Сіють на розсаду однорічники — чорнобривці, бальзаміни, колеуси, цинії.

Зараз ви читаєте новину «На початку квітня обрізують плодові дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути