вівторок, 03 грудня 2019 05:41

Груша Амбасадор має червону м'якоть

Автор: SEMENA-ZAKAZ.COM
  Сорти червоном’ясих груш не затратні у догляді. Для них обирають світле місце подалі від високих дерев. Висаджують не ближче чотирьох метрів від решти плодових
Сорти червоном’ясих груш не затратні у догляді. Для них обирають світле місце подалі від високих дерев. Висаджують не ближче чотирьох метрів від решти плодових

49-річний Микола Воронюк із міста Борислав Львівської області вирощує груші та яблука з червоною м'якоттю. Фрукти зберігаються до Нового року. Що довше лежать, то солодші. Саджанці купує до морозів, до весни зберігає у погребі.

— Маю сорти яблунь Монтейн Роуз, Байа Маріса, Одіссей, Ера Редлав і Сирена, — каже. — Перший урожай дали за три роки. Доглядав як і за іншими, а вигоду отримав вдвічі більшу. Люди розбирають їх за яскравий колір, не встигаю ящики розставляти. Плоди корисні, містять удвічі більше антиоксидантів. А це — профілактика онкології.

Яблука мають солодко-кислий смак із вишневим ароматом. Порізані плоди не окислюються, м'якоть не буріє. Сік використовують як барвник для десертів. Із червоном'ясих яблук виходять смачні варення та джеми.

— Аби саджанці вдало перезимували, намочую корінь і замотую у поліетилен, — про­довжує Микола Воронюк. — Плівка захищає від випаровування. Висаджую навесні, до розпускання бруньок. У яму даю 6 кілограмів перегною, 300 грамів попелу і столову ложку нітроамофоски. Поливаю раз на два тижні. У таких сортів пізно пробуджуються бруньки, зав'язь не підмерзає.

Кілька років тому Микола Воронюк висадив для ­проби по два саджанці груш сорту Блютберне й Амбасадор.

— Задоволений, — зізнається. — Груші стійкі до морозів, посухи та хвороб. Незатратні в догляді. Амбасадор достигає в серпні, пахне мускатом, наче виноград. Блютберне збираю у вересні. Мають запах кориці. М'якоть соковита, масляниста. Плоди важать по 200 грамів.

Для груш обирає світле місце подалі від високих дерев і сільськогосподарських будівель. Сорти перезапилюються. Їх висаджують не ближче 4 м від решти плодових.

— Червоном'ясі дерева не розлогі. Аби зробити їх ще компактнішими, слід залишити тільки молоді гілки. Старші трьох років зрізати. Так дерево омолоджується і не витрачає сили на зайве гілля.

Зараз ви читаєте новину «Груша Амбасадор має червону м'якоть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути