понеділок, 18 червня 2018 07:35

Троянда Помпонела квітне рожевими кульками

Автор: WWW.PRO-CHITAY.RU
  Троянду Помпонелу вивели в Німеччині 2005-го. Кущі виростають майже півметра заввишки та завширшки. Цвіте з кінця травня і до вересня
Троянду Помпонелу вивели в Німеччині 2005-го. Кущі виростають майже півметра заввишки та завширшки. Цвіте з кінця травня і до вересня

— Квітник перед хатою засадила трояндами. В центрі росте моя найбільша красуня — Помпонела, всипана рожевими кульками. Люблю цю троянду за непримхливість. За цими ­городами немає коли в гору ­глянути, не те що в квітнику порпатися, — розповідає Жанна ­Леонтюк, 54 роки, з селища Липова Долина Сумської області. — У Помпонели хоч квітки й крупні, але щільні. Махрові пелюстки тримаються купи.

Цю троянду вивели в Німеччині 2005-го. Кущі виростають майже 0,5 м заввишки та в ширину. Покриті китицями квітів по п'ять-шість штук у кожній. Квітка має не менш як 8 см у діаметрі. Садять її наприкінці весни або на початку осені.

— Рослина любить хороший дренаж, але не переносить протягів і палючого сонця. Є одна хитринка, що допоможе кущеві прижитися. Перед висадкою саджанці ставлю у прохолодну воду на 4–5 годин. Потім відрізую пошко­джені корінці. Від цього молоді краще ростимуть і приживатимуться.

Викопує яму 30 на 30 см. Насипає всередині горбок і ставить корінці саджанця. Засипає ґрунтом і поливає водою. Удобрює троянду лише за рік після посадки. Для цього бере розведений курячий послід.

— Помпонела радуватиме цвітом, якщо її вдосталь полити. Але не мається на увазі за раз вилити бочку води і забути про кущ на місяць. Ґрунт змочую не тільки зверху, а до самих кінчиків саджанця. Тому перший місяць після посадки поливаю рослини двічі на тиждень по відру на кущ.

Підгортає троянду на 10–15 см. Це захистить від вітру й заморозків.

— Цвіте Помпонела з кінця ­травня і до вересня. Одні бутони змінюються на інші. Для пишності щороку обрізаю основні пагони. Вкорочую їх на 15 сантиметрів і видаляю з середини куща сухі та поламані гілки.

Троянда стійка до холодів і майже не хворіє. Наприкінці осені кущ підгортає землею. Стебла закріплює на поверхні ґрунту і накриває ялиновими гілками.

Зараз ви читаєте новину «Троянда Помпонела квітне рожевими кульками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути