понеділок, 21 жовтня 2019 00:46

Троянда Меджикал змінює колір

Автор: ФОТО З САЙТА САДЫ-ЭДЕМА.РФ
  На одному кущі троянди Меджикал одночасно можна побачити жовті, рожеві, персикові, помаранчеві й червоні квіти
На одному кущі троянди Меджикал одночасно можна побачити жовті, рожеві, персикові, помаранчеві й червоні квіти

— Обожнюю троянди. Маю багато сортів. Але улюблена — троянда Меджикал, — розповідає 51-річна Ольга Забудько з Кривого Рогу. Це дивовижна квітка. Недарма назва її перекладається як "чарівниця". Одночасно на кущі можна побачити жовті, рожеві, персикові, помаранчеві й червоні квіти.

Троянда Меджикал належить до плетистих сортів. У ширину кущ розростається до 150 см. У висоту може сягати 1,2–2 м.

— Цвіте кілька разів за сезон. Квітки дає діаметром десь 10–12 сантиметрів. З'являються в пишних суцвіттях. Пелюстків приблизно по 10–15 штук. Колір вони поступово змінюють. Пахнуть дуже приємно — з фруктовими нотками.

Меджикал стійка до хвороб. Після дощу цвіт її не осипається. Спеку переносить добре. Здатна витримувати до -25°C.

— Садити її бажано восени. Найкраще — із кінця вересня до середини жовтня. Якщо пізніше, то до морозів не встигне укорінитися. Навесні теж можна, але ростиме тоді повільніше.

Місце під троянду Меджикал треба знайти сонячне і захищене від вітрів. Краще на горбку. Як і її родичі, ця квітка не любить заболочення. Яму викопати слід за два дні до посадки. Розмір її має бути 50x50см. Викопаний ґрунт змішують із половиною відра гною. Частину суміші засипати в яму й добре полити водою.

— За добу до посадки саджанець бажано помістити у воду. Я замочувала лише коріння. У день посадки коріння й пагони треба вкоротити: коріння — до 30 сантиметрів, пагони — до 20. Місця зрізів слід припорошити товченим деревним вугіллям.

Перед посадкою коріння саджанця необхідно опустити в 0,3-процентний розчин мідного купоросу. Потримати в ньому 2–3 хв. Це потрібно для дезінфекції.

— Прямо перед посадкою на дно ями треба насипати горбок із тієї ж суміші землі та гною. На нього помістити саджанець, обережно розправити коріння й засипати тією ж сумішшю. Акуратно все утрамбувати й рясно полити дощовою водою. Коли вона вбереться, саджанець підгорнути на 20 сантиметрів у висоту.

Особливого догляду Меджикал не потребує. На зиму її треба мульчувати. Обрізку проводити тільки навесні. Поливати її раз на 7–10 днів по одному-два відра на кожен кущ.

— У перший рік після посадки підгодовувала тільки раз калійним добривом. Вносила його після останнього цвітіння, наприкінці серпня. Наступного року підживлювала двічі: раз мінеральними добривами, інший — органічними. З третього року перейшла на органіку.

Зараз ви читаєте новину «Троянда Меджикал змінює колір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути