середа, 11 квітня 2018 00:40

Рання капуста Парел достигає за 55 днів

— Парника вдома не маю, тому не вирощую розсаду. Купую готову, але певних сортів. До того ж ранньої капусти не треба багато. Вибираю стійкі до розтріскування сорти. Весна ж непередбачлива по погоді. То засухи тижнями, то заливає дощами, — каже 49-річна Ірина Плакидюк із міста Самбір Львівської області.

— Беру завжди в однієї жінки. У неї свіжа розсада в ящиках, у яких росла. А не пофасована по десятках, де корінці зліплені у купу, в грудочці землі. Коли на городі починаєш роздирати, дуже ламаються.

Висаджує розсаду в другій половині квітня. Перший урожай має наприкінці червня. Для грядки обирає сонячну ділянку. Бо в затінку капуста витягується, не сформує тверді качани.

— Новинкою для мене є сорт Парел F1, що дозріває за 55 днів. Головка виростає щільною, майже 2 кілограми. Капуста стійка до хвороб, не ламається й не розтріскується. Вдвічі більшим виростає сорт Подарунок. Вона смачна як у свіжих салатах, так і у квашеному вигляді. Цим відрізняється від решти ранньої капусти, яка часто водяниста.

Садить куплену розсаду ввечері. Ідеально, коли будуть два-три прохолодні дні. Капуста любить вітряну погоду. Ямки робить на відстані 70 см. У кожну наливає по 0,5 л води. Розсаду заглиблює до першого листка. Щоб ґрунт залишався вологим і рослини прижилися, після поливання пригортає ямки сухою землею, торфом або перегноєм.

Зараз ви читаєте новину «Рання капуста Парел достигає за 55 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути